Als opwarmertje voor de komende drie thuiswedstrijden moest Zo-1 op dinsdagavond het restant van 18 minuten afwerken, met een 3-1 voorsprong en twee spelers meer op het veld. Aan de Spartaanse doelpunten van Swendly Albertus en Soufian Charraoui in het ‘eerste bedrijf’ werd niets meer toegevoegd en ook Kocatepe kwam niet meer tot scoren. Einde 3-1 dus, het verslag kan hiermee eigenlijk kort zijn. Toch, er had zomaar een handvol doelpunten extra kunnen worden genoteerd als de kansen-missers het vizier scherper hadden gesteld. Er ontspon zich een kort voetbalgevecht in hoog tempo, omdat beide teams de lange bal hanteerden. Kocatepe moest dat wel doen in het ondertal om nog enige kans op resultaat te maken, Spartaan’20 probeerde op zijn beurt de enorme vrijheid voor de snelle spitsen uit te buiten. Wat ĂĄls Soliman el Yakoubi en Burak Ozturk hun enorme kansen niet hadden verprutst vrij voor Spartaan-doelman Giovanni de Man? Dan hadden het nog hete minuten kunnen worden voor de koploper. Aan de andere kant ook twee 100% kansen voor Juthlen Castillo, maar hij schoof de bal naast respectievelijk tegen de keeper op.

Na ruim twintig minuten het eindsignaal van de talentvolle, jonge arbiter Franklin Berg die na afloop bekende dat hij door het hoge tempo vol aan de bak moest, iets dat hem overigens prima af ging.

Spartaan’20 mag zich met zes punten voorsprong gaan opmaken voor een cruciale reeks van drie thuiswedstrijden. Zondag a.s. komt nummer-2 BMT op bezoek!