Na de matige vertoning van vorige week pakten onze mannen de goede draad van de eerste wedstrijden weer op. Wateringse Veld GONA werd op een stevige nederlaag getrakteerd en bij vlagen overklast. Als de Spartanen zich toch nog iets mochten verwijten: veel goals maar nĂłg meer gemiste kansen, waardoor de tegenstander nog bijna in de wedstrijd kwam.

Spartaan’20 startte overrompelend en de kansen regen zich aaneen. Al in de tweede minuut was Gilson Carvalho Dias dichtbij een treffer maar de inzet was te slap. Enkele minuten later was het voor de eerste keer raak; Gilson miste opnieuw in kansrijke positie, maar Moussa Jigar zette de aanval door tot op de achterlijn en bood met zijn voorzet Mustafa Dogan een niet te missen kans: 1-0. Wateringse Veld GONA had niet veel in te brengen, behoudens in de eerste helft driemaal uit indraaiende vrije trappen waarbij gelukkig voor Spartaan steeds iedereen onder de bal door ging. Uw verslaggever kwam bijna papier tekort om de Spartaanse kansen te noteren. Gilson Carvalho met een kopbal, erin maar afgekeurd, Ersin Akdag met een inzet op twee meter van de doellijn tegen de keeper op, Gilson via de keeper naast, Mustafa Dogan die niet zuiver mikte, een prachtig schot van Oualid Doughli dat door de keeper uit de kruising werd gewerkt; het is een bescheiden opsomming van gemiste mogelijkheden. Gelukkig konden we toch wat geruster gaan theedrinken. In de extra tijd was het Ersin Akdag die beheerst afrondde na een prachtige dieptepass van Oualid Doughli: 2-0. Overigens was het goed dat onze keeper Giovanni de Man al die tijd wakker was gebleven en redde hij op slag van rust subliem op een van de weinige Haagse tegenstoten.

Na rust ging Spartaan’20 vrolijk verder met aanvallen en aanvankelijk ook met kansen missen. Oualid Doughli zag zijn verrassend genomen vrije trap op de bovenkant van de lat belanden, terwijl Mustafa Dogan een prima assist van Gilson Carvalho Dias niet tot treffer wist te promoveren. Het leek Wateringse Veld GONA ook nog te gaan helpen, want na een uur wedstrijd viel zowaar de 2-1; een vrije trap werd slecht verwerkt in de Spartaanse defensie en aanvoerder Kadir Narsen tikte van dichtbij binnen.

Nog voordat Wateringse Veld GONA er echt in kon gaan geloven, stelde Spartaan’20 orde op zaken. Ersin Akdag combineerde zich prima in schietpositie en schoot strak binnen, 3-1. Het verzet van de Hagenaars was nu wel gebroken, Spartaan’20 kreeg nog meer ruimte en handenvol kansen. Moussa Jigar rondde af na voorbereidend werk van Swendly Albertus, invaller Michel Margaretha schoof de 5-1 in het net en Swendly Albertus mocht zijn goede wedstrijd bekronen met de zesde en laatste treffer.

Het seizoen duurt nog lang, maar 10 uit 4 geeft uiteraard vertrouwen. Volgende week weer een Rotterdamse derby, op bezoek bij XerxesDZB.