In het ‘sub-top’ duel met VFC werden de punten gedeeld. Althans beide ploegen Ă©Ă©n punt en feitelijk was dat voor allebei een magere beloning voor het spel en de inzet.
Onze mannen startten voortvarend en al in de derde minuut leidde het tot de openingstreffer. In een fraai uitgevoerde aanval passte Hans Kapata op het juiste moment op aanvoerder Quillan Donata die strak binnen schoot, 1-0. In de erop volgende tien minuten verzuimden we om verder afstand te nemen van de Vlaardingers. Toy Seide, Mustafa Dogan en Wembley Paulino kregen alle drie een geweldige kans maar schoten te slap in. Een grote domper volgde toen VFC in de eerste de beste aanval in de dertiende minuut de gelijkmaker produceerde. Aanvoerder Bryn Siegerdsma werd diep gestuurd, mocht vrij aanleggen en schoot diagonaal binnen. De bezoekers putten hieruit de nodige moed en waren vervolgens een kwartier lang de betere ploeg. Gino Paesch behoedde ons voor een achterstand door de bal van de doellijn te halen en daarna kropen we nog tweemaal door het oog van de naald. Vijf minuten voor de pauze leek de 1-2 toch een feit, maar de goed leidende scheidsrechter Wagner constateerde zelf de buitenspelsituatie van de Vlaardingse spits.
Trainer Emanuel Monteiro had zijn ploeg in de pauze kennelijk weer op scherp gekregen, want de start na rust van ons was net zo goed als in de eerste helft. Binnen de minuut was het 2-1 door Toy Seide, dankzij goed voorbereidend werk van Wembley Paulino en wederom een prima assist van Hans Kapata. Even later leek de beslissing zelfs nabij uit een volgende vloeiende Spartaanse aanval, maar de inzet van Quillan Donata eindigde op de lat. Jammer voor was het dat de voorsprong vervolgens toch weer snel uit handen werd gegeven, Björn van Kwawegen zorgde voor de Vlaardingse gelijkmaker door van dichtbij doelman Yusuf Can kansloos te laten. Geen van de toeschouwers zal hierna zijn geld hebben durven zetten op een aanstaande winnaar. Met nog meer dan een half uur te gaan gingen beiden ploegen vol voor de zege, met wisselende kansen voor de doelen. Met nog tien minuten op de klok leek VFC aan het langste eind te gaan trekken. Opnieuw Siegerdsma sloeg toe in de rebound nadat een eerste inzet nog was gestopt door Yusuf Can: 2-3. Toen Mustafa Dogan vervolgens in volledig vrije positie jammerlijk over het VFC-doel kopte, leken het thuispubliek te berusten in een nederlaag. Maar de meer dan 100% inzet van onze mannen werd alsnog beloond, toen in de laatste officiĂ«le minuut Adilson Fernandes voor een vrije trap net buiten ‘de zestien’ mocht aanleggen en hij deze snoeihard in de uiterste hoek knalde: 3-3.