NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Zestienhoven – Spartaan’20 2-5

Voor de ’thuis’verslaggeving kunnen we meestal rekenen op Willem van der Est. Bij de uitwedstrijden zijn we aangewezen op de berichtgeving van de vaste kern van supporters, die al ‘append’ ook steeds een grote groep van thuisgebleven volgers ‘live’ op de hoogte houden.

En zo komen we dan toch aan een mooie reportage; dank Ben(nie), Frans, Dik en Leandro voor de medewerking!

Vierdeklasser Zestienhoven zou op voorhand geen probleem moeten geven voor Spartaan’20. Assistent-trainer Jerrol Neral, die de honneurs waarnam van de afwezige Omar Khan, nam wat extra jongelingen van O21 mee en gaf een van hen, Dilivio Frances Soares, met een basisplaats de kans om de nodige ervaring op te doen in het Eerste. De eerste grote kans was er na 9 minuten voor Nelson Bashir, die recht op de Zestienhovense keeper mikte. Spartaan’20 bleef domineren, maar ook doelpogingen van Dilivio Frances Soares (kopbal net naast), Jazz van Heyningen (schot op de keeper) en Wembley Paulino Reyes (bal op de binnenkant paal) gingen er niet in.

Pas in de 40e minuut was het raak, toen Jazz van Heyningen mocht aanleggen vanaf de penaltystip. En toen ging het ineens snel, want nog voor de pauze maakte Jazz ook zijn tweede en was het op slag van rust Nelson Bashir die voor de 0-3 tekende.

Tien minuten na rust was het wel echt beslist, 0-4 door wederom Nelson. Halverwege de tweede helft deed de thuisclub iets terug met de 1-4. Vervolgens zag Nathan Bernadina zijn fraaie afstandsschot via de onderkant van de lat weer in het veld belanden, maar was het even later toch 1-5 dankzij David Widarto, die een steekpass van Osman Tozlu afrondde. Ook de jonkies Jaden Sousa Lenny en Gerwin Strijker kregen nog speeltijd, maar gescoord werd er niet meer door onze ploeg. Nathan Bernadina raakte wel nogmaals de lat, waarna Zestienhoven met de 2-5 voor het laatste wapenfeit tekende.

Net als vorig seizoen toont de ploeg zich een echte ‘cupfighter’, na totaal zes gespeelde bekerwedstrijden is nu de 1/8 finale bereikt.

Volgende week, 17 februari: competitie, uit tegen De Zwerver Kinderdijk. We tekenen voor eenzelfde resultaat, want dat zou de 1e periodetitel opleveren!