Spartaan’20 – GLZ Delfshaven, zomeravondvoetbal op een zonnige zondagmiddag

Een wedstrijd om zoals dat heet ‘des keizers baard’. Twee ploegen die ontspannen aan de wedstrijd begonnen en wiens prioriteit meer op het aanvallen lag dan op het verdedigen. GLZ Delfshaven begon met het terug drukken van Spartaan’20 en Spartaan’20 liet zien dat snel combineren en counteren zijn ding is. Na een goede loopactie in de 9e minuut was het Michel Margaretha die keeper Ebubekir Duran wist te passeren. Nadat in de 12e minuut Wembley Paulino Reyes hard voorlangs het doel van Ebubekir had geschoten was het in de 13e minuut dezelfde Wembley die een knappe passeeractie bekroonde met de 2-0 voor Spartaan’20. In de 17e minuut probeerde Swendly Albertus met een afstandsschot  Ebubekir  te verrassen en dat lukte: 3-0.

In de 22e minuut kende scheidsrechter Persoon een strafschop toe aan GLZ Delfshaven, na te fors ingrijpen van de Spartaan’20-verdedigers op de rand van het strafschopgebied. Fatmir Osmanoski schoot de strafschop onberispelijk in, maar blesseerde zich hierbij echter zodanig dat hij enkele minuten later gewisseld moest worden. Na een half uur een fraaie diepte pas van Moussa Jigar, die door Swendly Albertus eveneens fraai tot doelpunt gepromoveerd werd: 4-1.

Tot dan toe al met al een leuke pot zomeravondvoetbal. Jammer dat de grensrechter van GLZ Delfshaven daarna ruzie kreeg met de scheidsrechter om werkelijk niets. Was het nu een ingooi voor Spartaan’20 of een achterbal? De grensrechter en scheidsrechter konden het ondanks dappere pogingen van de scheidsrechter toch niet eens worden en de grensrechter kon met zijn vele vocaal geweld inrukken. Betreurenswaardig dus.

Een kwartier na rust wisselde Spartaan’20 drie aanvallers. Dat maakte de wedstrijd aanvankelijk minder aantrekkelijk. Na stevig gerommel in de Spartaan’20 verdediging kon de jonge Enes Kahriman de bal makkelijk in het doel schuiven, 4-2. De verse aanvalskrachten van Spartaan’20 kregen vervolgens binnen enkele seconden, staande op de doellijn liefst drie niet te missen kansen. De doorgaans toch wel makkelijk scorende spitsen misten jammerlijk. In de 82e minuut was het de vaak ongrijpbare Soufian Charraoui die Ersin Akdag vrij voor het lege doel zette: 5-2. Even later weer raak aan de andere kant, toen de jonge doelman van Spartaan’20 Giovanni de Man zich verslikte, iets dat hem dit jaar vrijwel niet is overkomen. Wederom Enes Kahriman kon de bal in het doel tikken en de eindstand op 5-3 bepalen. De correct leidende scheidsrechter Persoon floot kort daarna voor het eind van de wedstrijd en van dit voor Spartaan’20 uitstekende seizoen.

Spartaan’20 won dit jaar zowel de eerste als de tweede periode en behaalde dit seizoen 65 punten uit 28 wedstrijden. Dat is 16 punten meer dan de concurrentie. De mannen van coach Gokan Akgoz wisten 81 keer te scoren, dat is een mooi gemiddelde van bijna 3 treffers per wedstrijd. Een compliment voor zowel de spelers als de begeleiders, die nu al uitzien naar het volgend seizoen waarin na vele jaren weer in de 1e klasse mag worden uitgekomen.