NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 18-3-2023

Ik werd vorige week aangesproken door een paar trouwe Spartaansupporters. Ze hadden een half uur naar een leeg veld staan staren, omdat ik de aanvangstijd van Het Eerste in deze rubriek verkeerd had gemeld. Sorry, Hans. Excuus, Ton. Waren er nog meer bezoekers te vroeg? Misschien lezen we dat later af aan de hoogte van de kantine-omzet?

Er zijn 26 wedstrijden gepland door de KNVB en dat moet net kunnen lukken. Begin april staan er zelfs 29 wedstrijden gemeld, waarvan er 3 op hetzelfde veld en dezelfde tijd moeten beginnen. Dat wordt nog even puzzelen voor het wedstrijdsecretariaat. Sterkte Saskia en Nico.

Blikvanger(s) Jeugd
JO14-1 tegen de Alphense Boys. Het is DE topwedstrijd in deze competitie, maar vorige week mengde het Utrechtse De Meern zich in het klassement door de Boys te verslaan. We beginnen dus met een voordelige marge aan de wedstrijd. Waard om te verdedigen, mannen.

JO16-1 ontvangt Excelsior Rotterdam. Oppervlakkig gezien zou je denken dat we in de middenmoot staan. Iets verder kijkend dan mijn neus lang is zie ik een elftal met meer potentieel. Want: slechts 3 wedstrijden gespeeld (en de anderen 4, of 5) en vorige week een knap gelijke spel  tegen koploper XerxesDZB. Jullie doen mee om de prijzen!

JO18-1 moet in de thuiswedstrijd tegen Skilz bij de teambespreking de voorgaande uitslagen eens goed analyseren. Waarom verliezen we van clubs die onder ons staan, terwijl we wel punten pakken tegen koplopers JVOZ en Excelsior M? Volgende vraag. Kunnen we Skilz deze keer wel aan?

Het volledige programma van zaterdag 18 maart staat elders op de website
10.45 JO14-1 – Alphense Boys JO14-1 (Divisie 1 B; voorjaar)
12.45 JO16-1 – Excelsior Rotterdam JO16-1
(Hoofdklasse B; 3e fase; voorjaar)
15.15 JO18-1 – Skilz JO18-1
(Divisie 5 C; voorjaar)

Senioren op zaterdag 18 maart 2023
THUIS
12.45 Onder21 – Hercules Onder21 (Divisie 4 B; voorjaar)
Onder21
krijgt een tegenstander met de Latijnse naam Hercules. Ze zijn vernoemd naar een held die slechts 12 karweitjes heeft volbracht. Winnen van een Spartaan, in welke sport dan ook, stond overigens niet op de lijst. Laten we dat zo houden.

Senioren op zaterdag 18 maart 2023
UIT
14.30 BVCB 1 – Het Eerste (1e Klasse C)
Het Eerste moet tegen BVCB aantonen dat het zichzelf nog steeds als kanshebber ziet voor een prijs in dit eerste seizoen als zaterdagamateur. Beide clubs lijken zich weer op te richten na een mindere periode. De oorzaak van de mindere periode bij BVCB ligt misschien buiten het voetbal. De catastrofale maand februari dreunde wellicht door op het veld. We hopen voor de Bergschenhoekers dat voorspoediger tijden voor de club in het verschiet liggen. Maar sportief gezien moeten wij daar natuurlijk tegenin gaan.

De meereizende supporters moeten hun GPS afstemmen op:
Sporthoekpad 1,
2661 GV Bergschenhoek

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.