NieuwsNieuws 2023/2024

Spartaan’20 – Oranje Wit
Zaterdag 20 april; 15.30 uur
Sportpark Spartaan’20; Oldegaarde

Er kunnen nog slechts 3 ploegen kampioen worden in de 2e  klasse F. In alfabetische volgorde zijn dat IFC, Oranje Wit en Spartaan’20. Twee van die ploegen staan komende zaterdag tegenover elkaar. Spartaan’20 (ranglijstaanvoerder) ontvangt Oranje Wit (de naaste runner-up)

De uitslag zal op deze zaterdag volgens de kritische beschouwer misschien niet onmiddellijk  beslissend zijn, maar de winnaar zet zeker een stevige stap in de goede richting.

De beschouwingen en berekeningen vooraf kunnen, als eenmaal is afgetrapt, doorgaans direct de prullenbak in. Het moet op het veld gebeuren. De ongetwijfeld vele toeschouwers mogen veel verwachten en wij zijn ervan overtuigd dat beide ploegen dat waar gaan maken.

Toch willen we vooraf even een beschouwing en berekening aan u opdringen (hou de prullenbak op scherp!)
Als Oranje Wit wint kunnen ze tot maximaal 60 punten komen, maar Spartaan’20 kan dan nog steeds tot maximaal 62 komen. De spanning blijft er dan vol op staan.
Als Spartaan’20 wint is er het voordeel van 8 verliespunten minder, wat de titel heel dichtbij brengt.
Een gelijkspel houdt de afstand op 5 verliespunten in Spartaans voordeel.

NB: IFC (derde in de stand) moet voor een uitwedstrijd naar De Zwerver in Kinderdijk. IDO’S FOOTBALL CLUB staat liefst 11 punten achter op Spartaan’20. Vooral het grotere aantal gelijke spelen lijkt de Ambachters de das om te doen. Maar we krijgen ook IFC nog op bezoek en daar verzamelen ze al bananenschillen om ons over te laten struikelen.

= = = = =
Ed Goverde, op afstand nog steeds belangrijk voor Spartaan’20, schreef een e-mail aan (oud-)leden. Een fragment uit die fraaie boodschap:

“Een overwinning zou natuurlijk heel mooi zijn, want dan is het kampioenschap bijna binnen.
De weersvoorspellingen zijn niet zodanig dat je eens lekker naar strand, bos of park gaat en winkelbezoek heb je dan ook al de hele dag de tijd voor gehad.
Kortom een mooie gelegenheid om uw, jouw Spartaan’20 nog eens te komen aanmoedigen! En vooraf, in de rust en na afloop even gezellig bijkletsen met andere (oud)Spartanen in een hopelijk volle kantine!”