NieuwsNieuws 2020/2021

Zaterdag 5 september 2020

Terugkijkend op de eerste speeldag waren er niet echt ontoelaatbare knelpunten met betrekking tot de pandemie preventie perikelen (P3) Toch moest er regelmatig worden omgeroepen de onderlinge afstand te bewaren. Groepjes zoeken elkaar ongemerkt op. Constante aandacht blijft derhalve nodig, zeker gezien het komende programma dat beduidend drukker is.

Het voetbal zelf
Het voetbal zelf is niet veranderd, bleek op de eerste speeldag van het seizoen. Hier een nipte nederlaag, daar een monsterzege, soms een mazzeltje, af en toe een ongelukje, een verrassende plaatsing, een onverwachte uitschakeling. Het was er weer allemaal.

Wat er wel veranderd is? Bij de Onder13 competities zijn de tweede teams van de bvo’s in die leeftijdsklasse ingestroomd. JO13-1 speelt daardoor in de 3e Divisie. Het verwarrende is dat Spartaan’20 JO13-2 in de 2e Divisie speelt, maar dan in een schema met louter amateurclubs.

Het zal vast wel wennen.

Blikvanger(s) van de dag
JO13-1 ontvangt PSV. Beide elftallen wonnen vorige week voor de beker. We zijn benieuwd hoe de krachtsverhouding in de competitie uit zal pakken. De nieuwe sponsor van onze hoogste D-tjes wordt gepresenteerd. Nou, nieuw? Ze zijn al eerder shirtsponsor geweest. Bestudeer plakplaatje 79 maar.

JO15-1 moet zich tegen Go Aead Eagles proberen te herstellen van de toch wat teleurstellende beker uitschakeling vorige week. Om het oude belastingmotto te gebruiken: “Pluk ze kaal, die adelaars!”

JO17-1 krijgt met TOGB een oude bekende tegenover zich. Vergelijk de bekerresultaten van vorige week maar niet. Spartaan’20 zelf boekte nog een knappe overwinning op een hoger ingeschaalde tegenstander, maar TOGB lootte een potentiele cupwinnaar en dat was te merken.

Het volledige programma van 5 september staat elders op de website
11.00 JO13-1 – PSV JO13-2 (Divisie 3A)
11.30 JO15-1 – Go Ahead Eagles JO15-1 (Divisie 3A)
13.30 JO17-1 – TOGB JO17-1 (Divisie 4B)

En ongeveer als JO19-2 aan de tweede helft begint tegen DRL hebben we als afsluiter van de dag nog een bekerwedstrijd van ZO1 tegen zaterdag tweedeklasser Alexandria’66.

Senioren zaterdag 5 september
17.30 ZO1 – Alexandria’66 ZA1 (Beker; Groep 1 17)
Deze wedstrijd kan direct beslissend zijn voor plaatsing in de volgende ronde. Iets om naar toe te werken. Succes.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.