NieuwsNieuws 2023/2024

Blik op zaterdag 4 mei 2024

De 4e dag in mei, altijd een bijzonder moment in het gedachtengoed van Nederland. Overdag mogen wij genieten van de vrijheden die ons ten deel vallen en ’s avonds gedenken we ootmoedig dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Als u het wereldnieuws volgt, weet u dat bij velen de vredeswens helaas nog niet verhoord is.

 

Om 09.30 (een uur later dan gebruikelijk) openen JO8-5 (tegen De Jonge Spartaan) en JO11-1 (Spijkenisse) het korte programma. Tussendoor is er een bekerwedstrijd (zie: Blikvanger), waarna JO13-7 om 11.45 uur tegen koploper Alexandria’66 speelt en als laatste strijdt JO15-4 (13.30 uur) tegen Zuidland.

Blikvanger
JO18-2 ontvangt ARC, dat in een andere 2e Klasse (01) speelt en daarin (net als wij in onze 2e Klasse 04) een stevige middenmoter is. Dat kan dus alle kanten op.

Zaterdag 4 mei, het volledige programma staat elders op de website
10.15 JO18-2 – ARC JO18-3
(Halve Finale KNVB beker)

= = = = =
Seniorennieuws

zaterdag 4 mei, het volledige programma staat elders op de website
UIT
15.00 De Alblas – Het Eerste
(Zuid 1; 2e Klasse F)

De Alblas is nog niet veilig, maar lijkt meer kans te hebben om de dans tegen degradatie te ontspringen dan de 4 ploegen die onder hen staan. Natuurlijk hopen we bij Spartaan’20 dat de punten die De Alblas daar voor nodig heeft pas de komende weken worden binnen gehaald. Ze spelen dan tegen directe concurrenten Pelikaan, Rijsoord en Spirit.
Bij Spartaan’20 lonkt een kampioenschap, maar zelfs als we winnen kan dat deze zaterdag nog worden uitgesteld. Wanneer Oranje Wit 3 punten pakt van Pelikaan blijven ze ons achtervolgen.
Theoretisch kan het kampioenschap al wel behaald worden, mochten we zelf winnen en Oranje Wit punten inleveren. Maar festiviteiten zullen er in verband met De Dodenherdenking zeker niet zijn.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.