NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 3 juni 2023

Dat was vorige week een schrijnende tegenstelling.

Om 14.20 uur kwam JO13-1 feestend de kantine binnen, nadat ze in Amsterdam kampioen waren geworden tegen Ajax. Die kantine was bijna leeg, omdat het mooi weer was en Het Eerste op het punt van beginnen stond tegen XerxesDZB.

Het feest van de kampioenen was er niet minder om, maar het verdriet voor onze club moest nog komen. Het Eerste leed een nederlaag en zakte daardoor naar de nacompetitie.

In die nacompetitie ontvangen we SVC’08, dat de eerste periode won in de 2e Klasse E. Ook de tweede periode (2e) kwamen de Haaglanders goed door, maar in de derde periode moesten ze toch terrein prijs geven, 10e.

SVC’08 levert een paar problemen op om goede informatie te geven. We schrijven hier altijd graag iets over de historie van de tegenstander, maar dat is onbegonnen werk. Leest u op Internet al die fusies op uw gemak na, a.u.b. Een korte beschrijving van wat u dan te wachten staat: er komen fusies aan te pas tussen SV’35, JAC, Archipel, Omas, RAS, AVV, JWX en misschien nog wel meer.

Het is niet Spartaans eerste prioriteit, maar betekent SVC’08 “Scheveningse Voetbal Combinatie 2008” (ja), of moet dat volgens de Nederlandse spellingsregels “Scheveningense” zijn (nee)? En hoe leggen we uit dat Scheveningers in Wassenaar spelen?
Hopelijk stellen ze ons op het veld voor minder raadsels.

THUIS 3 juni 2023
14.30 Het Eerste – SVC’08 1
(nacompetitie voor 1 plaats in de 1e Klasse)

Het Eerste is toch in de mallemolen van de nacompetitie terecht gekomen. Een dramatische derde periode kon niet tijdig gekeerd worden. Zijn de zaken nu beter onder controle? Er moet 3x gewonnen worden om het vege lijf te redden. Daar kunnen we niet langer mee wachten, mannen. Daar moeten we zaterdag direct mee beginnen!

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.

De andere nacompetitiewedstrijden waar onze interesse naar uitgaat zijn
Nieuwerkerk – Berkel
Den Hoorn – VVGZ
HVV – Alphia
SVOD’22 – Foreholte

Ze beginnen alle op dezelfde tijd.