NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 3-12-2022

“KOUD!”
Met die boodschap krijgen we geen toeschouwers naar de Oldegaarde. Ik probeer het anders:
“Koud, maar hartverwarmend, zo zien we de zaterdag tegemoet.” Want wat staat ons weer een topprogramma te wachten. Een aantal najaarscompetities komt in de beslissende fase. Daarin kun je geen kampioen worden, maar een vorm van promotie is wel mogelijk. Net als een degradatie, trouwens.

Voor de promotieplaatsen komen bij de JO13 nog 5 van de 8 teams in die leeftijd in aanmerking:
JO13-1, -2, -3, -6, en -8. JO13-5 zien we daarnaast nog als subtopper; JO13-4 heeft zich veilig gespeeld en JO13-7 moet zich in de 3 resterende wedstrijden nog omhoog zien te werken.

Hoe het andere leeftijdsgroepen vergaat leest u de komende weken. Dat JO17-1 al geslaagd is in de najaarsmissie kunnen we vast verklappen. Gefeliciteerd en moge jullie voorbeeld gevolgd worden door velen.

Blikvanger(s) Jeugd

JO14-1 kan tegen Excelsior Maassluis ook het laatste benodigde puntje binnenslepen. Met een gemiddeld aantal van 4 goals per wedstrijd is het advies “blijf je trefzekere zelf”.

JO15-1 krijgt het tot dusverre ongenaakbare Alphense Boys voor de kiezen. Slechts 1 gelijkspelletje moesten de Boys toestaan. Gezien onze mooie thuisresultaten kan daar misschien nog een nederlaagje bijkomen?

JO16-1 kan, zelfs bij een overwinning op Kethel Spaland net buiten de promotieplaatsen grijpen. Probeer er desondanks alles aan te doen om de tweede fase in stijl af te sluiten door beide laatste duels te winnen.

JO19-1 ontvangt Feyenoord, dat vorige week de bovenste plaats in de najaarscompetitie veilig stelde. Zitten bij hen de polonaises nog in de benen? Laten we daar dan van profiteren!

Het volledige programma van 3 december staat elders op de website
THUIS
10.30 JO15-1 – Alphense Boys JO15-1 (Divisie 3 A; najaar)
11.15 JO14-1 – Excelsior Maassluis JO14-1
(Divisie 2 B; najaar)
13.15 JO19-1 – sc Feyenoord JO19-1 (Divisie 2 A; najaar)
15.45 JO16-1 – Kethel Spaland JO16-1 (Hoofdklasse D; 2e fase; najaar)

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.

Senioren op zaterdag 3 december
THUIS
12.45 Onder21 – Quick Boys Onder21
(Divisie 4 B; najaar)
15.30 Het Eerste – De Zwerver 1 
(1e Klasse C)

Onder21 worstelt de hele najaarscompetitie met te sterke tegenstand. Opgeven en in het voorjaar proberen terug te komen? Dat is de makkelijke weg.
Nu nog met volle inzet ervaringen opdoen die we ons in het voorjaar te nutte kunnen maken om terug te komen. Dat klinkt veel Spartaanser!

Het Eerste krijgt De Zwerver uit Kinderdijk op bezoek. Hoewel  hun Sportpark De Schans hemelsbreed misschien 10 kilometer van ons af ligt, moet De Zwerver over de weg minstens het dubbele afleggen om hier te komen. Dat omrijden doen ze niet om hier de punten kant en klaar af te leveren, hoor. Daar zal voor gestreden moeten worden. Geen “panna” hier, of een hakje daar voor het leuke voetbal. Er is serieus positiespel en geconcentreerde aandacht voor de balbehandeling nodig.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.