NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 29 april 2023

Op deze zonovergoten Koningsdag schrijf ik over komende zaterdag, ondanks dat er geen enkele wedstrijd op ons sportpark wordt gespeeld. Alleen Het Eerste moet voor een uitwedstrijd op pad. Daarover later meer.

Eerst wil ik een lans breken voor de Hollandse School bij de jongste leeftijdsgroepen. Daar speel je niet om te winnen, maar om voetbalvaardigheden aan te leren. De uitslag is van ondergeschikt belang. Levert Nederland daarom zulke aanvalslustige voetballers af?
De uitslag van het duel tussen Spartaan’20 JO9-3 en Feyenoord JO9-2 laat het aanvallende vermogen van de vaderlandse toekomst zien: 10 – 10!

Het volledige programma staat elders op de website, maar bestaat (naast de uitwedstrijd van Het Eerste) slechts uit de vermelding van een zaalvoetbalwedstijd:
Groenoord 2 – Spartaan’20 Mannen 1 (Margriethal Schiedam; Maandag 1 mei; 21.00 uur)

De informatie voor de wedstrijd van Het Eerste volgt hieronder
UIT 29 april 2023
14.30 De Zwerver 1 – Het Eerste
(1e Klasse C)

Het Eerste gaat naar De Zwerver, dat sinds vorige week is gedegradeerd. En dan wordt het oppassen. We hebben wel vaker gezien dat – na zo’n fataal moment – de verlammende spanning uit een ploeg weg kan vloeien en ze vrijuit voetballend ineens veel beter presteren.
Het is zaak voor de Spartanen zich daar tegen te weren, want we hebben nog maar 1 puntje marge op de nacompetitie tegen degradatie. Met nog 4 wedstrijden te gaan is een driepunter in Kinderdijk eigenlijk een vereiste. Makkelijker gezegd, dan gedaan? Natuurlijk, maar het veranderd niets aan de feiten.

De ingang van Sportpark De Schans ligt aan de Veerdam, naast huisnummer 5.
Maar u kunt parkeren op:
Smitweg 6,
2961 AW Kinderdijk
Maar u kunt uiteraard ook op de fiets komen en voor (of: na) de wedstrijd richting het UNESCO Werelderfgoed rijden, om de molens te bewonderen.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.

Voormelding
Zaterdag 13 mei a.s. vanaf 14.30 uur is er een Ontmoet & Groet, een gezellig samenzijn met de donateurs van de Club-Van-100.

Op die zaterdag 13 mei speelt Het Eerste thuis tegen CVV Zwervers 1, dat begint om 15.30 uur.
Een mooi moment om elkaar weer eens te ontmoeten en een nieuwe schenking voor Spartaan’20 vast te stellen.
Heeft u voor het seizoen  (2022 / 2023) uw bijdrage/contributie al voldaan (minimaal € 25 p.p.)?

U kunt uw bijdrage over maken naar ons bankrekeningnummer. Onze penningmeester verwelkomt uw bijdrage graag op: 
IBAN: NL 53 INGB 0703 3337 47 t.n.v. T.A.M. van Zevenhuijzen

Heeft u hier nog vragen over mail dan naar: dik@vanzevenhuyzen.nl