NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 27 mei 2023

“Zijn er zaterdag nog interessant dingen te beleven op Spartaan?”, vroeg iemand aan me.
Ik heb hem uitgelegd dat we zaterdag al met de toekomst op de langere termijn beginnen door middel van drukbezochte proeftrainingen.
Ik duidde hem het belang van het heden, waarbij de twee thuiswedstrijden die op de rol staan (van Het Eerste en JO15), de toekomst op kortere termijn kunnen beĂŻnvloeden.
Bij wijze van uitzondering verwees ik zelfs naar een uitwedstrijd van een jeugdelftal. JO13-1 kan geschiedenis schrijven op De Toekomst, zoals het jeugdcomplex van Ajax heet.

U ziet de rode draad. We moeten vooruit kijken. Naar de toekomst.

Blikvanger Jeugd THUIS
JO15-1 sluit de competitie af tegen De Graafschap. Onze C-tjes staan 1 punt achter de Alphense Boys dat in eigen huis Helmond Sport ontvangt. Alleen als Spartaan’20 zelf weet te winnen en de Alphenaren puntenverlies lijden mogen wij Willem II volgen naar de eerste divisie. Onze wedstrijd begint veel eerder, dus de uitslag wordt daar vast bekend gemaakt. Kunnen we de Boys onder druk zetten?

Zaterdag 27 mei THUIS, het volledige programma staat elders op de website.
10.30 JO15-1 – De Graafschap JO15-1 (Divisie 2 A; voorjaar)
= = = = = = = = = =
Blikvanger Jeugd UIT
JO13-1 speelt tegen Ajax op sportcomplex De Toekomst. Er zijn (ook bij andere clubs van Rotterdam Zuid) niet veel teams die daar een net gewonnen kampioenschap kunnen vieren. Kan Spartaan’20 dat wel? Wij hebben het voordeel van de betere doelcijfers, ondanks dat Ajax aan de Oldegaarde met 3-5 wist te winnen. Over het hele veld de persoonlijke duels met overtuiging aan gaan, mannen en als ploeg doorgaan tot het laatste fluitsignaal. Dan ben je een Spartaan.

Zaterdag 27 mei UIT, het volledige programma staat elders op de website.
10.30 Ajax JO13-2 – Spartaan’20 JO13-1 (Divisie 2 A; voorjaar)

NB: JO13-1 heeft al voldaan aan de opdracht “plaatsen bij de eerste 2”. Hierdoor speelt JO13-1 het najaar van 2023-2024 in Divisie 1.
Maar omdat JO13-1 dus ook bij “de eerste zes” is geĂ«indigd, wordt JO14-1 ook hoger ingedeeld, nl Divisie 4.
= = = = = = = = = =

Senioren
THUIS 27 mei 2023
14.30 Het Eerste – XerxesDZB 1
(1e Klasse C)

Het Eerste moet tegen XerxesDZB echt inzien dat de eigen prestatie doorslaggevend is. We moeten winnen. Zelfs een gelijkspel kan de verafschuwde nacompetitie tegen degradatie opleveren, omdat de doelcijfers van Nieuw Lekkerland nu al beter zijn.
En dan zijn de analyses vooraf altijd tegenstrijdig. Gaat XerxesDZB zich sparen voor de nacompetitie voor promotie? Of gaan ze in voorbereiding daartoe tot het uiterste?
Nogmaals: doe het zelf, Spartaan! Speel de wedstrijd van je leven.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.