NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 27-8-2022

Slechts 2 echte wedstrijden, dus weinig tekst zou je zeggen. Misschien moeten we die ruimte opvullen met wat extra informatie over een bezoekende vereniging?

Quick’20 uit Oldenzaal. Een club wier geschiedenis een aantal paralellen vertoont met de onze, zoals de oprichting in een patronaat. Ons beider geboortejaar is 1920. Het tenue is eender: zwart shirt met witte broek. Alleen de kleur kousen is tegengesteld.
De Twentse vereniging heeft – net als wij – het oprichtingsjaar als toevoeging op de clubnaam ingesteld bij de overgang van de IVCB (Interdiocesane Voetbal-Competitie-Bond) naar de KNVB.
In 1940 volgden ze Spartaan bijna op als Nederlands Kampioen van die IVCB. In een soort finale (uit en thuis) werden ze op doelsaldo geklopt door HBC.

E.e.a. betekende dat Quiick’20 het 100-jarig jubileum gelijktijdig met ons zou vieren, maar er kwam een gezamenlijke Coronakink in de kabel.

Een parallelletje tussen Quick’20 en Spartaan’20 dat niet helemaal recht loopt? Wij leverden spelers af voor Oranje op het veld en in de zaal. Quick’20 leverde internationale spelers voor Oranje bij de mannen en de vrouwen.

Tot slot een mooi verhaaltje over Quick’20: Bij de vrouwen liep een rechtsbuiten, waartegen elke bezoekende coach zijn team waarschuwde vanwege haar snelheid. Deze Ellen van Langen besefte dat ze nog harder kon lopen, als die bal niet steeds hinderlijk voor haar voeten rolde. Ze stapte (rende) over naar de atletiek en won – Barcelona 1992 – een gouden Olympische medaille op de 800 meter.

JO15-1 start de strijd om de KNVB-beker thuis tegen Excelsior Rotterdam. Een week later (op zondag!) krijgen we ze in een uitwedstrijd opnieuw voor de kiezen, maar dan voor de najaarscompetitie in Divisie 3 A.

JO17-1 ziet hun tegenstander hierboven al geĂŻntroduceerd. Schrijver dezes weet niet wie er in reservetenue moet spelen, maar kijk een beetje uit met wie je de combinaties aan gaat, mannen.

Het volledige programma van 27 augustus staat elders op de website
10.30 JO15-1 – JO15-1 Excelsior R (voorronde beker)
12.45 JO17-1 – JO17-1 Quick’20
(voorronde beker)
15.30 Het Eerste – FC Skillz
(oefenwedstrijd)

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.