NieuwsNieuws 2023/2024

Blik op zaterdag 26 augustus 2023

Zo de voorbereiding zit er voor een aantal teams op. Voorbereidingen waarbij ook dit keer weer opmerkelijke zaken voorbij kwamen, maar die we wel in perspectief moeten blijven zien.

Zo won JO15-1 met 7-2 van het Belgische SK Beveren. Toch werd de Sport Kring Beveren niet weggespeeld. In het begin waren ze ons technisch de baas en kwamen op 0-2. Langzaam kantelde de wedstrijd toen Spartaan’20 het fysieke overwicht (velen waren een kop groter dan de tegenstander) steeds beter uit ging buiten. Pas toen een Beverenspeler een nare schouderblessure opliep kwamen zijn geschrokken teamgenoten niet meer in de wedstrijd en kon JO15 ver uitlopen. We hopen op een snel en volledig herstel voor onze Waaslandse sportvriend.

Vanaf zaterdag om het “echie” spelen betekent nog niet het volle programma. Het blijft vooralsnog beperkt tot de jeugdteams in de hogere competities. JO13-1, JO14-1 en JO15-1 gaan alle drie de bekerstrijd aan met een Betaald Voetbal Organisatie. Kunnen we het veelbesproken thuisvoordeel volledig benutten?

09.00 JO13-1 – Sparta Rotterdam JO13-1 (KNVB beker; 1e ronde)
10.30 JO15-1 – FC Dordrecht JO15-1 (KNVB beker; 1e ronde)
11.30 JO14-1 – FC Utrecht JO14-1 (KNVB beker; 1e ronde) UITGESTELD

Ook JO17-1 moet een bekerwedstrijd te spelen tegen een bvo. In de Achterhoek is De Graafschap hun opponent. Goeie reis en succes, mannen.

= = = = =
Senioren informatie
Op het Zilveren Hoorn toernooi kreeg Spartaan’20 met 1-6 een flink pak slaag van Brielle, dat daardoor derde werd achter winnaar ‘s- Gravenzande. De Westlanders verwezen het organiserende Nieuwenhoorn naar de tweede plaats.

Het enige seniorenelftal dat zaterdag 26 augustus binnen de lijnen komt is Onder21. Zij reizen voor de beker af naar Volendam om met de gelijknamige club te duelleren. Volendam (1e Divisie) speelt beduidend hoger dan Spartaans Onder21 (4e Divisie) De favorietenrol krijgen we derhalve niet toebedeeld, maar we verweren ons volgens de beste Spartaanse tradities.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.