NieuwsNieuws 2018/2019

Zaterdag 25 mei 2019

Terwijl ook doordeweeks de kampioenschappen worden binnengehaald (afgelopen dinsdag JO11-7 nog, na een mooie 1-3 overwinning bij Hekelingen) richten wij ons vizier op komende zaterdag, als in dik 20 thuiswedstrijden hopelijk weer vele punten binnenstromen. De eerste aftrappen zijn, zoals gebruikelijk, om 08.30 (JO9-5; JO11-8; JO13-3; JO13-4). Laatste aftrap om 15.30 (JO17-3)
Bij een aantal duels geldt het predicaat “laatste wedstrijd van het seizoen” en bij vele wedstrijden zijn er geen bijzondere belangen. In vroeger tijden kon je er dan, zonder spanningen (wel inspanningen!) wat moois van maken. Tegenwoordig zien we soms, helaas, dat er incomplete teams op het veld staan, omdat . . . Ja, waarom eigenlijk? Wij echte Spartanen laten onze ploeg toch niet in de steek?

Meiden zaterdag 25 mei
Wanneer dit artikel op de website wordt geplaatst (meestal op donderdag) vindt er soms nog een late verandering plaats in het programma van de meisjesteams. Organisatorisch best lastig, dus, maar we moeten er dit seizoen mee zien te leven. En volgend jaar? Volgend jaar komt er een MO17 team bij dat in de Landelijke 4e Divisie is ingedeeld. En zal er moeten worden overlegd over verdere verfijning van de structuur rond de meidenelftallen.

12.45 JO15-7M – CWO JO15-1 (2e Klasse)
15.00 MO19-1 – Waterwijk MO19-1 (Hoofdklasse)
JO15-7M speelt tegen CWO (Combinatie Wil Overwinnen) louter voor statische afronding van de competitie. Het beoogde doel, leren omgaan met fysiek sterkere tegenstand, is bereikt.

MO19-1 krijgt Asc Waterwijk op bezoek. (Even terzijde: de club uit Almere speelt op een sportpark dat is vernoemd naar een Rotterdamse meervoudig Olympisch zwemkampioene, Rie Mastenbroek)
De Spartaanmeiden hebben zich goed geweerd in het halve jaar dat we ze hebben leren kennen. Scouts van de KNVB, Feyenoord en ADO volgen jullie vorderingen al nauwlettend, maar laat je niet gek maken, dames.

Blikvangers van de dag
JO15-2 ontvangt Jodan Boys. Dit is niet alleen de laatste wedstrijd, het is ook de laatste kans. Bij een overwinning springen onze jongens over de Gouwenaren heen naar het kampioenschap. Elk ander resultaat kroont de tegenstander tot kampioen.

JO17-1 krijgt met TOGB een tegenstander die zich tegen ons veilig kan spelen. Maar zelfs als TOGB verliest kunnen de “Genoegens” uit Berkel nog overleven. Dus voor alle zekerheid een Spartaanse overwinning a.u.b. Daarna wensen we jullie graag een productieve nacompetitie toe.

Uittreksel. Het volledige programma voor 25 mei staat elders op de website.
09.00 JO15-2 – Jodan Boys JO15-1 (Hoofdklasse)
12.00 JO17-1 – TOGB JO17-1 (Tweede Divisie)
15.30 JO17-3 – DCV (1e Klasse)

Senioren zaterdag 25 mei
14.30 ZA1 – Rotterdam United ZA1
ZA1 houdt na deze wedstrijd op te bestaan. Rotterdam United heeft eveneens weinig wensen die in dit duel verwezenlijkt kunnen worden. Beide teams kunnen derhalve, vrijuit voetballend, voor een mooie afsluiting zorgen.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.