NieuwsNieuws 2023/2024

Blik op zaterdag 18 november 2023
De tegenstanders komen weer van alle kanten op ons af. Uit Noord-Holland (Ajax, Volendam en Hollandia) en Gelderland (Vitesse).
Van de buurtschappen Krimpenerwaard (Stolwijk) en Hoeksche Waard (Heinenoord, GOZ). Van de omliggende gemeenten Barendrecht, Ridderkerk (Slikkerveer), Smitshoek, als ook van Schiedam, Vlaardingen, Krimpen en Capelle met oude bekenden als VFC, Hermes DVS, Spirit en Spijkenisse. Van iets verderop komt Quick Den Haag.
En als laatsten, maar zeker niet als minsten zijn er stadgenoten als Alexandria’66, Excelsior, Feyenoord, Rozenburg en Sparta. Van om de hoek komt BZC/Zuiderpark met liefst 3 teams.
Zijn we Zwijndrecht vergeten te benoemen? Natuurlijk niet. VVGZ krijgt als opponent van Ons Eerste zelfs een eervolle vermelding in het seniorenhoekje.

U ziet van vroeg (08.30) tot laat (ongeveer 17.30, als alles volgens planning verloopt) een prachtig programma, waar vast iets van uw keuze bij zit.

Blikvanger(s)
JO13-1
krijgt Ajax op bezoek. In de uitwedstrijd werden daar de eerste punten gepakt, inmiddels gevolgd door een driepunter in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Zouden onze hoogste D-tjes nu in een thuiswedstrijd het puntentotaal op kunnen voeren?

JO14-1 is rode lantaarndrager met 0 punten en speelt tegen Vitesse (voorlaatste met 11 punten). Doen onze jongens het dan slecht? Wij vinden van niet. De cijfers spreken inderdaad van een kansloze missie, maar wij zagen ook dat er tegen koploper Ajax (2x), en runners-up AZ en Feyenoord werd gescoord. En er waren nipte nederlagen tegen Sparta, Feyenoord en Vitesse (uit). Eigenlijk doen jullie het gewoon knap in een hele sterke afdeling.

JO15-1 zal Volendam proberen te bedwingen. Rode lantaarndrager Twente/Heracles deed dat vorige week ook, waardoor wij nu laatste staan. Maar misschien kan het andere Oranje niet zo goed tegen rode lantaarns?

Zaterdag 18 november, het volledige programma staat elders op de website
10.30 JO14-1 – Vitesse JO14-1
(Divisie 1 A; najaar)
10.30 JO15-1 – Volendam JO15-1 (Divisie 2 A; najaar)
12.30 JO13-1 – Ajax JO13-1 (Divisie 1 A; najaar)
15.15 JO18-1 – Quick JO18-1 (Divisie 5 C; najaar)
15.15 JO17-1 – Hollandia JO17-1 (Divisie 3 A; najaar)

 = = = = =
Senioren informatie.

Zaterdag 18 november, THUIS
12.45 O21 –  Excelsior Rotterdam O21
(Divisie 4 B; najaar)

14.30 Ons Eerste – VVGZ (2e Klasse F)

O21 kruipt na twee achtereenvolgende overwinningen langzaam omhoog, maar hebben nog een paar flinke hobbels te nemen. Gelukkig kan Excelsior Rotterdam best een paar punten missen zonder van hun koppositie af te vallen.

Ons Eerste ontmoet en groet VVGZ, de voetballende Geluksvogels uit Zwijndrecht. Terwijl naast het veld de Ontmoet & Groet van de Club-Van-100 voor aangename verpozing zorgt, hopen wij dat de prestatie van Ons Eerste op het veld eenzelfde vreugde te weeg brengt. Kan Spartaan’20 de Geluksvogels in de nesten werken?

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.