NieuwsNieuws 2023/2024

Blik op zaterdag 11 mei 2024

Om 08.30 openen we op 3 velden met D-tjes, namelijk JO13-1 (zie: blikvangers), JO13-2 (tegen ADO Den Haag) en JO13-8 dat een paar belangrijke punten op SHO hoopt te winnen. JO11-1 (tegen Poortugaal) en JO11-2 (tegen Excelsior Maassluis) spelen gelijktijdig met al die D-tjes op het welbekende halve veld. Ook dat zijn duels om naar uit te kijken.

En dat zijn pas 5 van de geplande 26 wedstrijden. Andere wedstrijden moeten het antwoord geven op vragen als
– blijft JO15-2 meedoen om een promotieplaats? Smitshoek probeert dat te voorkomen.
– gaat JO18-2 (na het bereiken van de bekerfinale) voor de 2e plaats in de competitie tegen VOC?

En zo zijn er veel meer spannende taferelen te verwachten, met als hoofdmoot van de dag: Het Eerste – IFC (zie: Seniorennieuws). De antwoorden zullen rond kwart over zes ’s avonds binnen zijn.
Vindt u dat erg laat? Wij hopen stiekem dat het nog langer gaat duren, want dat zou betekenen dat we iets te vieren hebben.

Blikvanger(s)
JO13-1 kreeg van Spijkenisse in de uitwedstrijd een eigenlijk niet verwachte nederlaag te slikken. Maar dat was zeker geen toeval, want de groenwitten delen nu de 3e plaats met ons en hebben zelfs een iets beter doelsaldo. Werk aan de winkel, mannen.

JO17-1 ontvangt de Koninklijke Haarlemsche Football Club. De eerste wedstrijd in de competitie was uit bij de Haarlemmers en bracht een 1-0 nederlaag. Die 3 punten staan ze nog steeds boven ons, maar hier hebben onze jongens wel een voordelig doelsaldo. Bij een overwinning stijgen we dus minstens 1 plaatsje. Grijp die kans, heren.

JO18-1 probeert tegen Alphense Boys de reeks overwinningen verder uit te breiden. Als dat gaat lukken kunnen de Spaanse kranten over een “Spartaanse remontada” schrijven. Nog even doorbijten, op de tenen lopen en volharden. Dat is simpel gezegd, maar ons vertrouwen hebben jullie.

Zaterdag 11 mei, het volledige programma staat elders op de website
08.30 JO13-1 – Spijkenisse JO13-1
(Divisie 2 B; voorjaar)
13.00 JO17-1 – Koninklijke HFC JO17-1 (Divisie 3 A; voorjaar)
16.15 JO18-1 – Alphense Boys JO18-1 (Divisie 4 B; voorjaar)

= = = = =
Seniorennieuws

zaterdag 11 mei, het volledige programma staat elders op de website
THUIS
15.30 JO23-1 – Kethel Spaland JO23-1
(4e Divisie H; voorjaar)

15.30 Het Eerste – IFC (Zuid I; 2e Klasse F)

De verwachtingen voor Het Eerste zijn hoog gespannen, maar worden toch enigszins getemperd door het besef dat IFC altijd een moeilijk te overwinnen tegenstander is.
De feiten: IFC heeft sinds 9 maart niet meer verloren (4 gewonnen; 2 gelijk) en heeft in die 6 duels 11 doelpunten gemaakt en slechts 1 tegentreffer hoeven te incasseren,.
Makkelijk gaat het dus niet worden, maar de Spartaancijfers zijn zelfs nog florissanter. Om onszelf officieel kampioen te mogen noemen is een overwinning nodig. Bij een gelijkspel laten we AndrĂ© van Duin pizza uitdelen, “even wachten nog”.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.