NieuwsNieuws 2022/2023

Machteloos. Dat gevoel krijgt een mens bij de ramp die Turkije en Syrië heeft getroffen. We buigen nederig het hoofd en bezinnen ons op het verwerken van de pijn en de aanpak van de ontstane chaos. Sterkte aan alle getroffenen en hun dierbaren over de hele wereld.

 = = = = =
Blik op zaterdag 11-02-2023

Precies op dit moment wilden we in dit wekelijkse praatje eens een ander, een heikel onderwerp aansnijden. Misschien is het niet het juiste moment, maar uitstellen/wegkijken is geen optie.

Spartaan’20 heeft in heel haar bestaan goed gedrag als basis voor de prestaties gepropageerd. Zowel bij de sporters, als bij de toeschouwers moet onze club sportieve gedragingen tot standaard maken.

Helaas, we zitten in een fase, waarin ander gedrag de kop opsteekt en terrein lijkt te winnen. Zelfs de vrijwilligers van de club zijn op dit moment ten onrechte het mikpunt van aanmerkingen.

Ik geef u een paar voorbeelden
1) de vrijwilligers achter de bar en in de keuken krijgen verwijten als “wat duurt dat lang”.

2) Spelleiders en scheidsrechters bij de jeugdwedstrijden krijgen constant te horen dat ze er niets van kunnen.

Dat is toch raar, dat mensen die zelf niets doen afbrekende kritiek hebben op mensen die wel werk verrichten voor de club?
– Vind je de gemiddelde tijd bij de keuken te lang? Geef je op als vrijwilliger en help om daar verbetering in te brengen! Vele handen maken licht werk.
– Vind je de arbitrage te kort schieten? Geef je op om te laten zien hoe het wel moet!

Over die arbitrage gesproken. Wist u dat bij de Onder11 en nog jonger de spelregels zijn aangepast? Kennelijk niet. Vandaar dat zowel eigen publiek, als belangstellenden van andere clubs beslissingen van spelleiders niet begrijpen, terwijl die het wel goed doen.

Heeft u bij de herhalingen van Studio Sport wel eens gemerkt dat uzelf  het verkeerd heeft gezien? Ongetwijfeld. En dat betekent dat u het ook op de Oldegaarde zelf verkeerd kunt hebben, toch?

Laten we uitscheiden met uitschelden. Laten we Rotterdams doen: mond dicht en de mouwen opstropen. Accepteer een beslissing, ook al begrijpt u die niet.

Blikvanger(s) Jeugd

JO12-1  probeert ook tegen Excelsior Rotterdam de perfecte score te handhaven. Na de komende wedstrijd zit de 3e fase er voor de helft op. Lekker doorgaan, jongens.

JO14-1 krijgt TOGB op bezoek. Onze jongens kunnen met 2 wedstijden achterstand wel degelijk mee gaan doen in de top.

JO18-1 zal tegen JVOZ de onverwachte nederlaag van vorige week proberen uit te wissen. Met evenveel punten en een nagenoeg gelijk doelsaldo gaan de Zeeuwen daar zeker niet aan meewerken.

Het volledige programma van 11 februari staat elders op de website
10.55 JO14-1 – TOGB JO14-1 (Divisie 1 B; voorjaar)
11.30 JO12-1 – Excelsior Rotterdam JO12-1 (1e Klasse; voorjaar)
15.30 JO18-1 – JVOZ JO18-1
(Divisie 5 C; voorjaar)

Senioren op zaterdag 11-02-2023
12.45 Onder21 – De Treffers O21
(Divisie 4 B; voorjaar)
15.30 Het Eerste – DCV
(1e Klasse C)

Onder21 ontvangt De Treffers, dat de voorjaarscompetitie nog niet op gang is gekomen, terwijl ze ons in het najaar nog zo duidelijk de baas waren. Zijn er nu wel kansen voor ons?

Het Eerste zal tegen DCV de zeperd vorige week niet tussen de oren moeten laten zitten en ook niet in de benen laten zakken. Hoe het dan wel moet? De trainer en zijn manschappen gaan het u laten zien.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.