NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 10 juni 2023

2e ronde nacompetitie voor 1 plaats in de 1e Klasse

Eerst nog even terug naar vorige week.

Kenners vinden dat het aandeel van uitblinker Aroen Orie in de verslagen te summier werd weergegeven. Zij wilden de bijdrage van Aroen graag zien uitgebreid met bijvoeglijke naamwoorden als ”beslissend”, of “doorslaggevend”. Waarvan akte.

Natuurlijk gaan we RKDEO niet wijzer maken dan nodig is, dus wijzen we komende zaterdag 10 andere uitblinkers aan. Aroen mag zijn normale hoge niveau halen, maar de rest van het elftal springt daar dan zelfs nog bovenuit. Afgesproken?

De tweede horde in de Steeple Chase van de nacompetitie brengt Spartaan’20 in Nootdorp tegen Het Rooms Katholieke Door Eendracht Omhoog, een omnisportvereniging. Zaalvoetbal, darts en biljarten zijn enkele andere disciplines die daar beoefend worden.

Zijn we erg onsportief om de visclub aan te bevelen bij de doelman van de voetballers? Nou ja, misschien niet onsportief, maar origineel zal het ook niet zijn.

De reden dat RKDEO vorige week niet in actie hoefde te komen is wel interessant. De hoogst geëindigde periodekampioenen (DONK in 2D en RKDEO uit 2E werden allebei tweede in hun afdeling) waren de 1e ronde vrijgesteld. Is dat nadelig, of voordelig voor ons? Dat wordt weer discussiëren. Is hun ritme gebroken, of zijn de pijntjes en stramme spieren beter hersteld na een week extra rust?

Er wordt op de website van Spartaan’20 een busreis aangekondigd :
klik hier: STEUN HET EERSTE EN RIJ ZATERDAG MEE MET DE BUS

Supporters die niet meer in de bus passen, of anderszins met eigen vervoer komen moeten naar:
Sportparkweg 30
2631 GA Nootdorp

UIT 10  juni 2023
14.30 RKDEO – Het Eerste

De winnaar van deze tweestrijd komt in de finale van de nacompetitie uit tegen de winnaar van DONK – HVV.

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.