NieuwsNieuws 2022/2023

Blik op zaterdag 10-12-2022

Er worden nogal wat “kampioenschappen” gevierd, hoewel daar in de najaarscompetities eigenlijk geen sprake van is. Ook bij het begrip “promotie” zijn er een aantal varianten, waar de KNVB mee werkt. Hoe het precies zit leren we in de winterstop wel. Maar zelfs promoveren van de onderste helft van een klasse naar de bovenste helft van die klasse kan gebeuren. Er zijn mogelijk competities met slechts 1 promovendus.

De resterende promotieplaats bij JO15-1 hangt af van de laatste wedstrijden. We moeten zelf een mooi resultaat uit bij Fortuna Sittard zien te behalen en dan wachten op een gunstige uitslag bij PEC Zwolle – Volendam.
JO15-2 deed mee in de subtop en gaat in de voorjaarscompetitie proberen meer af te dwingen.
JO15-3 heeft nog een paar puntjes nodig om veilig te staan, maar heeft het wel in eigen hand.
JO15-4 zit in een voor ons nog onduidelijke situatie. Heeft te maken met niet uitgespeelde wedstrijden.

JO14-1 heeft het laatste benodigde puntje voor promotie inmiddels moeizaam binnen gehaald. Is prima. Het geeft altijd meer voldoening als het moeilijk is, dan wanneer het makkelijk gaat.
JO14-2 heeft (met twee wedstrijden te gaan) handhaving binnen handbereik, ondanks dat de komende wedstrijd tegen de ongeslagen koploper gaat.

Blikvanger(s) Jeugd

JO13-2 moet tegen Spijkenisse de plaats in de kopgroep verdedigen, terwijl de groenwitten juist een plaats in die kopgroep proberen te verdienen door een paar punten in te lopen.

JO15-3 speelt tegen Barendrecht om duidelijker afstand te nemen van de onderste regionen.

JO18-1 mag tegen Zoetermeer maar voor Ă©Ă©n resultaat gaan: winnen. Anders kunnen ze na al die weken de koppositie te hebben ingenomen naast alles grijpen. Is de mindere dag tegen Graaf Willem II VAC fataal, of kunnen jullie de meubels nog redden?

Het volledige programma van 10 december staat elders op de website
THUIS
09.00 JO13-2 – Spijkenisse JO13-1 (Divisie 1 B; najaar)
15.00 JO15-3 – Barendrecht JO15-2
(Hoofdklasse G; 2e fase; najaar)
15.45 JO18-1 – Zoetermeer JO18-1 (Divisie 6 D; najaar)

Senioren op zaterdag 10 december
UIT
15.00 Cvv Zwervers – Het Eerste
(1e Klasse C)

Het Eerste verruilt het Kinderdijkse De Zwerver komend weekend voor het Capelse Zwervers. De doelcijfers van Zwervers Capelle lijken veel op de Spartaanse, qua saldo, voor- en tegengoals. Dat de Couwenhoekers minder punten voor de ranglijst hebben ligt voornamelijk aan het grotere aantal gelijke spelen dat ze behaalden.

Supporters die de wedstrijd willen zien stellen het volgende adres in op de GPS:
Couwenhoekseweg 1
2904 XZ Capelle aan den IJssel

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.