Spartaan’20 za-1 speelt dit seizoen vele derby’s. Vandaag wederom een ‘buurman’ op bezoek, BZC/Zuiderpark. Zonder tot groots spel te komen, werd een gemakkelijke 5-1 zege geboekt. Feitelijk was de wedstrijd al na zo’n twintig minuten beslist. Na tien minuten had Rachid Bouali een prima individuele actie in huis en tekende hij voor de 1-0. Weer tien minuten later was het Ruchendel Bernardina die na een aanval over rechts de voorzet met een simpele intikker tot tweede treffer mocht promoveren nadat de hele BZC-defensie mistastte. Spijtig voor Spartaan’20 was het dat Bernardina vervolgens twee enorme dotten van kansen niet wist te verzilveren en zo een beetje spanning in de wedstrijd liet.

Na de pauze kwam BZC enkele malen gevaarlijk opzetten, maar zodra er werk aan de winkel was, hield keeper Marcel van Meenen het hoofd koel. Na dik een uur wedstrijd maakte Patrick Mbole, in eerdere jaren nog spits op zondag, zijn opwachting en mooier voor hem kon het niet: zijn eerste de beste actie rondde hij doeltreffend af, 3-0. Mitchel Schlabs zorgde vervolgens nog in dezelfde minuut tvoor de vierde treffer door een blunder van de BZC-doelman af te straffen en weer een minuut later deed BZC iets terug, 4-1. Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor Ricardo van Eijsden die fraai werd diep gestuurd en de 5-1 binnen schoof.

Spartaan’20-za stijgt door deze zege naar de tweede plek, twee punten achter koploper sv Charlois, dat kort na de winterstop op bezoek komt. Volgende week nog een zware uitwedstrijd bij nummer drie LMO.