NieuwsNieuws 2017/2018WedstrijdverslagenZaterdag 1

Za-1 moest aantreden tegen het onderaan staande TransvaliaZW. Waar ongetwijfeld vrijwel iedereen aan Spartaanse kant vooraf op een ‘makkie’ rekende, school daarin vooral het gevaar. En zo bleek ook. Spartaan’20 was weliswaar de ploeg met meer kwaliteit in huis, maar dat bleek absoluut geen garantie voor succes. Zeker in de eerste helft gaf TransvaliaZW gelijkwaardig partij en kreeg het in het eerste kwart van de wedstrijd ook minstens even goede kansen. Na een half uur leidde dit zelfs tot de op dat moment verdiende 1-0 voor de thuisploeg, mede omdat Spartaan’20 er veel te makkelijk over dacht en er steeds lang over deed voordat enig gevaar voor het vijandelijke doel werd gecreĂ«erd.

Na de pauze een aanmerkelijk beter Spartaan’20 en al na vijf minuten had Patrick Mbole de gelijkmaker op zijn schoen maar schoot naast. Na een uur voetbal was de Spartaan-spits toch succesvol, toen hij een prima actie en voorzet van Ruben Silva Lopez doeltreffend afrondde. Spartaan’20 bleef aandringen en het was Mo Amin die een fraaie actie op de rand van ‘de zestien’ evenzo fraai tot de 1-2 promoveerde. TransvaliaZW wankelde en er waren diverse mogelijkheden op de 1-3, maar die viel niet. Integendeel, vijf minuten voor tijd was het de mee naar voren getogen Transvalia-aanvoerder die de 2-2 achter de kansloze Marcel van Meenen roste. Vervolgens moest Ruben Silva Lopez naar de kant vanwege zijn tweede gele kaart en was daarmee de koek aan Spartaan-kant feitelijk op. Toch viel nog de 2-3 in de slotminuut, althans dat dacht iedereen behalve de scheidsrechter, die liet doorspelen toen een inzet van de vallende Patrick Mbole via de paal overduidelijk de doellijn passeerde. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook een hand van Mbole aan te pas kwam en het in die zin gerechtigheid betekende voor TransvaliaZW, dat uiteraard het punt tegen de nummer-2 na afloop vierde als een overwinning.