In een wedstrijd met twee gezichten sprokkelde Za-1 een punt tegen het hoog geklasseerde SVS: 3-3. Op zichzelf een verdienstelijk resultaat, ware het niet dat Spartaan’20 na een 0-2 achterstand op 3-2 was gekomen en pas ver in blessuretijd een (terechte) strafschop tegen kreeg. Een dubbel gevoel dus na afloop.

Voor rust was het Capelse SVS onmiskenbaar de beter voetballende ploeg. Al snel was het 0-1 en na een half uur breidde de Capelse voorsprong zich uit. Spartaan’20 stelde er weinig tegenover, maar kwam in de laatste minuut voor het rustsignaal toch terug in de wedstrijd, dankzij een curieuze treffer van Perry Akkerman. Die joeg door op de aarzelende SVS-doelman, veroverde de bal en bijna vanaf de achterlijn wist hij deze via het achterwerk van een verdediger in het net te krijgen: 1-2. Het gaf de thuisploeg kennelijk extra vertrouwen, zo bleek in de tweede helft.

Na dik een uur viel de 2-2, op bijna even curieuze wijze. Opnieuw was het Perry Akkerman die aan de rechterkant goed doorging en zijn voorzet belandde via de nodige lichamen en benen, het laatst geraakt weer door een Capellenaar, zomaar in het net: 2-2.

Met nog twintig minuten op de klok werd de sensatie compleet. Jordy Hillebrand controleerde recht voor het doel de bal uitstekend en schoot van net buiten ‘de zestien’ loepzuiver in de benedenhoek: 3-2. SVS was door het scoreverloop intussen totaal de kluts kwijtgeraakt Ă©n Spartaan’20 ging ook nog eens steeds beter voetballen. Uit de snelle counters waren er beslist mogelijkheden om wedstrijd te beslissen, maar de ‘finishing touch’ ontbrak. SVS probeerde het nog met lange, hoge ballen maar dat leek tot niets meer te leiden. In de extra tijd toch nog een bal in het strafschopgebied, waarbij Eder Lopes de bal ongelukkig tegen zij hand kreeg gespeeld maar de scheidsrechter onverbiddelijk was. De penalty werd probleemloos benut door SVS, dat vervolgens in de ‘dying seconds’ zelfs nog een riante mogelijkheid kreeg op de volle winst, maar de Spartaan-doelman redde.

Jammer voor de Spartanen dat het toch geen driepunter werd, maar met de getoonde inzet en werklust kan met vertrouwen het restant van de competitie tegemoet worden gezien.