De slechte competitiestart is intussen helemaal vergeten onder de mannen van Za-1. Dankzij een 4-2 thuiszege op WCR vestigde het team zich definitief in de grote groep achtervolgers op koploper OVV. De afstand tot nummer twee van de ranglijst bedraagt slechts twee punten.

Ook in de beladen wedstrijd tegen WCR toonden de Spartanen aan inmiddels aan een degelijke ploeg te hebben gebouwd die hardwerkend voor een goed resultaat kan zorgen in iedere partij. WCR kwam wel op voorsprong, maar nog voor de pauze zorgde Melfried Everts voor de gelijkmaker.

Na de rust zorgde Lars Willemse voor de 2-1, maar WCR kwam terug in de wedstrijd en maakte de 2-2. Af en toe liepen de gemoederen wat hoog op, vooral veroorzaakt door de rivaliteit tussen de Spartanen en de ex-Spartanen, waarvan er vijf bij WCR in het veld stonden. Uiteindelijk leidde dit aan beide kanten tot een rode kaart, Armando Maatsen en Yasine Bendidi moesten na 70 minuten de kleedkamers opzoeken.

Spartaan’20 hield in de tweede helft het beste het hoofd koel en scoorde nog tweemaal dankzij Ruben Silva Lopez en Eray Kocak, waardoor met 4-2 de drie punten aan de Oldegaarde bleven.

Nog Ă©Ă©n wedstrijd voor de winterstop, zaterdag a.s. op bezoek bij Abbenbroek. Wordt ook deze gewonnen, dan kan het nog een mooie tweede seizoenshelft worden, is de overtuiging bij trainer Brian Roquas en assistent-coach Marc de Wit.