Dat het bezoek bij koploper VVOR geen gemakkelijke middag zou betekenen, stond natuurlijk vooraf al vast. Het werd een kansloze 5-1 nederlaag, maar niet eens omdat VVOR nu zo geweldig speelde of de onzen van de mat speelde. Het schortte bij de Spartanen vooral aan geloof in eigen kunnen en bovendien werden voor rust de doelpunten wel erg makkelijk weggegeven.

De start leek nog veelbelovend met de eerste minuten een vooruit voetballend Spartaan’20. Maar al na een kleine tien minuten zakte het vertrouwen in een goede afloop toen de 1-0 op het bord kwam. Martijn Frijters verspeelde centraal voor zijn verdediging de bal heel knullig en VVOR-er John Goncalves kreeg daarna van onze verdedigers in tweede instantie alle ruimte om de bal simpel binnen te schieten nadat Marcel van Meenen eerst nog redde. Het had even later nog goed kunnen komen als een goede Spartaanse combinatie ook een goede afronding had gekregen, maar Willem van Welsum faalde in kansrijke schietpositie. Na twintig minuten viel de 2-0 en ook hieraan lag droevig verdedigend werk ten grondslag. VVOR-er Devante Sno pakte het sinterklaaspresentje dankbaar uit. Hierna gebeurde er lange tijd voor beide doelen weinig, maar kort voor rust was het opnieuw VVOR dat scoorde. Rhandy Rademaker knikte de 3-0 binnen nadat overigens de voorzet-gever ten onrechte niet voor buitenspel was afgefloten.

Na de pauze liet Spartaan’20 eindelijk wat meer combinatie zien, maar toch was het VVOR dat opnieuw snel scoorde. Zonder de koploper tekort te willen doen, ook ditmaal was sprake van een weggever dankzij gezamenlijk klungelen van Rachid Bouali en Niels Cremer op het middenveld. Joey Kars mocht alleen op Marcel van Meenen af en schoof beheerst binnen.

De cadeautjes aan de tegenstander hielden niet op: Frank Bosschaart kreeg na 55 minuten vanaf elf meter de kans iets terug te doen nadat Roshendell Manuel was gevloerd in ‘de zestien’, maar zijn veel te slappe inzet werd gestopt door VVOR-doelman Darren Scheermeijer.

vvor-sp-03122016-gemiste-penalty

Opnieuw hierna een fase waarin er niet zo veel gebeurde, Spartaan’20 wel veel aan de bal was maar het gebrek aan scherpte voorin en afrondend vermogen nog eens schrijnend zichtbaar werd. VVOR hoefde niet zonodig en wachtte geduldig op de momenten van extra ruimte. Tien minuten voor tijd was het Joey Kars die na een goede combinatie de 5-0 binnen schoot. De spreekwoordelijke Spartaanse ere-treffer kwam er hierna toch nog, Roshendell Manuel zorgde net voor tijd voor de 5-1. Er rest ons nog een thuisbeurt voordat de winterstop ingaat: volgende week alles uit de kast voor drie punten tegen DWO, om met een wat geruster gevoel aan de tweede competitiehelft te kunnen beginnen in januari.