EĂ©n punt was (en is) nog nodig voor Za-1 om de nacompetitie te ontlopen. Dat dit een zware opgave zou worden tegen een van de kampioenskandidaten, stond vooraf al vast. En na nog geen zes minuten wedstrijd werd die opdracht nog zwaarder, toen VVOR een 1-0 voorsprong nam als gevolg van zwak Spartaans verdedigen. Men was wakker geschud en kwam wat beter in de wedstrijd, zonder echt grote kansen te creĂ«ren. Ook VVOR stichtte nauwelijks gevaar, maar kreeg na 20 minuten toch een uitgelezen kans op 0-2. Terwijl iedereen dacht aan een vrije trap in Spartaans voordeel wegens hinderen van de doelman, legde de scheidsrechter de bal op de stip. VVOR miste, hetgeen de Spartanen zagen als een vorm van gerechtigheid. Op het half uur was Jordy Hillebrand dichtbij de gelijkmaker maar oog in oog met de doelman van VVOR schoot hij de bal daar tegenop. Net voor de pauze kwam VVOR toch op 0-2. Ook bij deze situatie meende Spartaan’20 juist recht te hebben op een vrije trap, de gemoederen liepen even op en een korte afkoelingsperiode volgde.

In de tweede helft koos Spartaan’20 vol voor de aanval, maar grote kansen bleven uit. VVOR kreeg zelfs volop de ruimte om de score te verhogen maar was erg slordig in de afwerking. Met nog enkele minuten te gaan werd het hierdoor toch nog even spannend toen Jordy Hillebrand alsnog de 1-2 aansluiting maakte. De tijd was echter tekort om VVOR nog echt in problemen te brengen.

Spartaan’20 concludeerde na afloop dat al met al sprake was van een ietwat ongelukkige nederlaag gelet op de cruciale beslissingen van de leidsman die in het nadeel uitvielen, inclusief drie makkelijk gegeven gele kaarten. Het laatste betekent een extra handicap in de laatste wedstrijd tegen DWO, waar nog steeds wel een punt zal moeten worden gehaald.