Za-1 pakt in blessuretijd de punten en stijgt naar tweede plaats
In een spannende maar qua veldspel erg matige wedstrijd stuurden onze mannen Hekelingen met een 2-0 nederlaag naar huis. Beide doelpunten vielen pas in de extra tijd en op grond van het vertoonde spel mochten we eigenlijk de handen dichtknijpen. Anderzijds, na het wegsturen van Dion Heinerman moest de ploeg ruim een half uur met tien man spelen en juist toen werd met de juiste vechtlust de nodige veerkracht getoond.

Sp20za-Hekelingen

We openden de wedstrijd nog wel goed en Rusendel Bernadina kreeg al in de eerste minuut bijna vrij baan naar het Hekelingen-doel. Maar in plaats van zelf tot een schot te besluiten, speelde hij op de buitenspel staande Patrick Mbole, kans verprutst. In de 10e minuut leek Rusendel alsnog op weg naar de openingstreffer, maar zijn lobje over de uitlopende Hekelingen-doelman verdween naast het doel. Even later was Hekelingen aan de andere kant in een scrimmage dicht bij een treffer, maar keeper Marcel van Meenen redde. Hekelingen nam het initiatief over en Marcel moest nog enkele malen zijn kwaliteiten tonen. Een vlammend schot van Hekelingen-aanvoerder Ferry van Mierlo tikte hij bekwaam over de lat en er volgden nog twee prima reddingen.
De Spartanen lieten voor de pauze verder niet veel meer zien, behoudens nog een doorbraak van Rusendel Bernadina die op de hakken werd gelopen en volgens de meeste toeschouwers wel een strafschop had moeten krijgen. De strak leidende scheidsrechter Van Diest wuifde het echter weg.
Na de pauze aanvankelijk hetzelfde beeld: een iets meer aandringend en dreigend Hekelingen en een meer op de counter loerend Spartaan’20, waar weinig uit kwam. Het leek voor onze mannen alleen maar moeilijker te worden toen na een uur wedstrijd Dion Heinerman de kleedkamer moest opzoeken vanwege een grove overtreding. Niets was minder waar: Hekelingen leek zich geen raad met elf tegen tien en plots was er een dosis extra strijdlust bij de onzen en werden door iedereen de nodige extra meters gemaakt. De laatste tien minuten ontstonden plots grote mogelijkheden. Eerst redde Hekelingen-doelman Wesley de Vos driemaal in een minuut op schoten van Rusendel Bernadina en Ricardo van Eijsden en vervolgens was het Jordy Hillebrand die volkomen vrijstaand naast in plaats van in het doel schoot. Marcel van Meenen moest aan de andere kant bij het verstrijken van de officiĂ«le speeltijd nog eenmaal in actie komen. Toen iedereen zich vervolgens leek te verzoenen met de puntendeling, viel de winnende treffer toch nog. Na een redding van de uitlopende Hekelingen-doelman belandde de bal aan de zijlijn bij Ricardo van Eijsden en die bedacht zich geen moment: met een ‘wereldkrul’ liet hij de bal over de doelman in de verste kruising belanden. Nog was de koek niet op, want in de allerlaatste bijgetelde minuut eindigde een vloeiende aanval in de voeten van Rusendel Bernadina die beheerst afrondde: 2-0.
De overwinning betekent een stijging naar de tweede plaats Ă©n men blijft in het spoor van koploper sv Charlois.