Het aantal afwezigen door blessures was nog altijd groot, maar dat mag geen excuus zijn voor het op deze wijze lijden van een nederlaag. SV Duindorp was weliswaar een degelijke ploeg die niet voor niets ongeslagen bovenaan staat in de vierde klasse, maar de Spartanen toonden pas toen het te laat was dat met meer inzet en geloof in eigen kunnen er wellicht een beter resultaat in had gezeten.

De start was al beroerd, binnen vijf minuten leidde verdedigend geklungel tot de 1-0. SV Duindorp toonde zich een gretiger team en Spartaan’20 stelde er niet veel tegenover. Tweemaal in het eerste half uur stichtten Armando Maatsen en Rachid Bouali enig gevaar, maar de Duindorp-doelman redde. Tien minuten voor de pauze leek er toch een goed Spartaan-resultaat in te kunnen zitten, toen een verre trap van Dion Heinerman bij Rusendel Bernadina belandde en die zijn directe tegenstander en de doelman uitspeelde. Armando Maatsen kon de 1-1 in het lege doel schuiven. Maar hierna was het al “5 december” in de Spartaan-defensie. Kinderlijk eenvoudig werd aan de Duindorpers Mario van Duinen en Jamie van den Oever de gelegenheid geboden de 2-1 en 3-1 te scoren. En het was aan keeper Marcel van Meenen te danken dat het niet ook nog 4 en 5-1 werd al voor de pauze.

Die marge voor de thuisclub kwam er binnen tien minuten na rust toch en toen het met nog bijna een half uur te gaan zelfs 6-1 werd, moest worden gevreesd voor een enorme Spartaanse afgang. De wedstrijd was natuurlijk al meer dan gespeeld, maar drie nieuwe spelers in het veld brachten zowaar enige overtuiging en in ieder geval meer inzet. Direct gevolg waren de twee treffers van Rusendel Bernadina en Jose Granda Ayala en er was zelfs even kans op meer. Verder dan de 6-3 liet Duindorp het echter niet komen en vlak voor tijd produceerde het zelf nog de zevende treffer.

Volgende week weer competitie, onze mannen ontvangen Zestienhoven dat evenveel punten verzamelde tot nu toe. Als Ăłnze ploeg meer punten wil halen in deze competitie, zal er echt een gezamenlijke houding van “meer inzet en overtuiging” moeten worden opgebracht, want anders wordt het nog een zwaar seizoensvervolg…