Met een overwinning bij SCO’63 zouden de Spartanen kunnen gaan meedoen in de kop van de ranglijst. Er was alle kans daartoe voor rust: oppermachtig maar de doelpunten werden vergeten. Dit brak lelijk op na de pauze.
In de eerste helft waren onze mannen in alle opzichten de bovenliggende partij. Na een klein kwartier spelen viel de openingstreffer. Rachid Bouali passte prachtig op Jordi Hillebrand en die schoof de bal beheerst langs de SCO-doelman. SCO werd nauwelijks gevaarlijk, het enige grote wapenfeit was een inzet tegen de buitenkant van de paal van de linksbuiten. Voor ons dienden zich een reeks mooie kansen aan om de score op te voeren. Opnieuw Jordi Hillebrand kwam na een prima aanval vrij voor de doelman; in plaats van zelf af te ronden gunde hij de treffer aan Perry Akkerman maar die presteerde het om van pakweg drie meter recht voor het lege doel de bal toch erover te werken. En zo dienden zich nog een aantal halve en hele mogelijkheden aan, maar het bleef bij 0-1 bij de thee.
Na rust was onze ploeg geen schim meer van die er voor rust stond en liet het SCO stap voor stap in de wedstrijd groeien. Na tien minuten een overtreding van Niels Cremer binnen de zestienmeter en de gelijkmaker leek al aanstaande. Marcel van Meenen stopte de penalty echter met een prima reflex en hield zijn team vooralsnog in de race. Het leek toch nog goed te gaan aflopen, maar negen minuten voor tijd belandde een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant toch achter Marcel van Meenen via het hoofd van Niels Cremer, 1-1. SCO rook bloed en sloeg toe: met nog vijf minuten op de klok pegelde de rechtsachter de bal vanaf zeker 30 meter onhoudbaar achter de kansloze Marcel. Het 2-1 eindresultaat was op grond van de tweede helft ook feitelijk verdiend voor de gastheren.