Met bijna net zo veel geblesseerden als toeschouwer naast het veld, begon een opnieuw verzwakte Spartaan-elf aan de de uitbeurt bij het Schiedamse HBSS. Toch mocht dit geen excuus zijn voor een minder resultaat, aangezien de tegenstander ook niet echt een hoogvlieger bleek. Toch trok HBSS aan het langste eind dankzij een fraaie treffer zes minuten voor tijd.

De eerste helft leverde nauwelijks een vermeldenswaardig feit op. Aan beide kanten was het spel van een droevig niveau, met veel foute passes en verre knallen. HBSS kreeg enkele schietkansen maar die leverden niets op. Voor de rest bleven de notitieblokjes van de twee aanwezige Spartaan-verslaggevers leeg…

Na rust was er een bescheiden overwicht voor Spartaan’20 en leverde dat wel enkele kansen op. In de 62e minuut had Lars Willemse de openingstreffer op de schoen na een prima voorzet van Rusendel Bernadina, maar via een verdediger ging zijn schot naast. Even later mocht Rusendel Bernadina zelf aanleggen in kansrijke positie maar zijn poging liep ook op niets uit. HBSS stelde er in de tweede helft weinig tegenover, maar tien minuten voor tijd moest Marcel van Meenen in fraaie stijl gestrekt naar de hoek om de 1-0 van HBSS te voorkomen. Helaas, die 1-0 kwam er even later toch. Terwijl het notabene in de voorafgaande Spartaan-aanval 0-1 had kunnen of misschien wel moeten zijn, toen Dion Heinerman in kansrijke positie voorlangs schoot. De opvolgende verre uittrap van de HBSS-doelman bereikte de rechterspits, die met een eveneens verre voorzet linkerspits Oda do Rosario bereikte. Diens prachtige kopbal verdween over Marcel van Meenen in het doel. Hierna resteerde er nog maar weinig tijd en Spartaan’20 was niet meer bij machte de gelijkmaker te forceren, die overigens op zichzelf gezien de veldverhouding wel verdiend zou zijn geweest.

Volgende week de derde bekerronde, uit tegen sv Duindorp. Hopelijk zijn er dan weer enkele basiskrachten hersteld.