Iedereen rekende er toch wel een beetje op, maar het ging alsnog mis in de laatste wedstrijd… Naar Amsterdams voorbeeld verzuimde Za-1 zijn laatste wedstrijd te winnen. Het begon best nog goed toen Patrick Mbole na 11 minuten met een fraaie kopbal onze mannen aan de leiding bracht. Een penalty tegen na een ongelukkige handsbal betekende halverwege de eerste helft echter de 1-1. En daarna bleef Egelantier Boys een sterke, stugge tegenstander die het beslist niet cadeau wilde doen. Het bleef in de tweede helft bij de 1-1 en zo ging concurrent sv Charlois er met de titel en de bloemen vandoor omdat die wel de laatste partij wist te winnen. Uiteraard felicitaties voor Charlois.

Onze mannen krijgen wel een herkansing in een tweestrijd met de winnaar van de beslissingswedstrijd Rockanje-Poortugaal, ploegen die nog eerst (op 17 mei) onderling moeten uitmaken wie rechtstreeks degradeert uit de derde klasse. Op zaterdag 21 mei is het dan Rockanje of Poortugaal – Spartaan’20 en een week later spelen we dan thuis. Kom op mannen, het kan dus gewoon nog hoor!