In de laatste wedstrijd voor de winterstop was er Spartaan’20 alles aan gelegen om een driepunter binnen te slepen. Het bleek, achteraf, het verschil tussen een vijfde of negende plek op de ranglijst.

In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande partij met steeds wisselende kansen. DWO-er Lester van der Werff had na vijf minuten de score kunnen openen maar miste. Even later was het aan de andere kant Martijn Frijters die een goede mogelijkheid onbenut liet, althans wild voorlangs schoot.

Op het half uur leek de 1-0 aanstaande. Een goede actie van Rushendell Bernadina met uit diens voorzet een inzet van Jordy Hillebrand die tot corner werd geblokt. Uit de afvallende bal van de hoekschop mocht Martijn Frijters aanleggen, zijn prima schot werd op de doellijn tegen gehouden door een verdediger. Extra zuur was het dat uit de overigens uitstekende DWO-counter de 0-1 viel. Lester van der Werff lanceerde met een fraaie pass Delano Plomp en die schoof de bal beheerst langs Spartaan-doelman Marcel van Meenen. Vervolgens waren er nog Spartaanse schietkansen voor Soufian Bouchnafa (keeper redde) en Jordy Hillebrand (naast) maar de rust brak aan met 0-1.

Na de thee was het vooral Spartaan’20 dat de klok sloeg en op zoek ging naar de gelijkmaker. Na tien minuten was de snelle Rushendell Bernadina nog net te laat om de bal langs de keeper te schuiven, maar even later was het toch 1-1. Invaller Roshendell Manuel verzond een fraaie pass en zijn bijna-naamgenoot Rushendell rondde af.

Spartaan’20 bleef het overwicht houden en dat resulteerde al snel in de 2-1. Martijn Frijters zette met een steekpass Lars Willemse vrij en die schoot binnen. DWO leek niet echt bij machte nog een vuist te maken en kwam nog nauwelijks in de buurt van Marcel van Meenen. Wat de Spartanen echter zou opbreken is dat werd verzuimd de wedstrijd in die fase in het slot te gooien. Eder Lopes schoot over, Rushendell Bernadina en Lars Willemse konden van dichtbij ook het net niet vinden. Vijf minuten voor het einde van de officiĂ«le speeltijd lanceerde Rushendell zichzelf nog eens prachtig, maar stuitte op de uitlopende DWO-doelman Milan Klein die hiermee zijn ploeg andermaal in de wedstrijd hield.

Spartaan’20 werd met nog vijf extra speelminuten te gaan steeds angstiger en DWO vond toch nog een beetje energie voor een slotoffensief. Een voorzet vanaf rechts over de complete Spartaan-defensie heen deed de bal bij Delano Plomp belanden die fenomenaal uithaalde met een prachtige volley: 2-2.

Spartaan’20 mag gaan overwinteren met een plek in de brede middenmoot van 3D. Na de winterstop is het alle zeilen bijzetten om het derdeklasserschap te kunnen prolongeren. Met het vertoonde spel en vooral de inzet van vanmiddag moet dat kunnen lukken!