Waar strijdlust in de voorgaande wedstrijden juist tot de punten leidde, liep dat in de wedstrijd tegen HBSS juist anders. Een behoorlijk overwicht in de eerste helft, een voorsprong die echter niet werd uitgebouwd door het missen van kansen. En ook in het eerste deel van de tweede helft werden de legio mogelijkheden niet benut. De tegenstander rook kansen en profiteerde het laatste kwartier.

De eerste grote kans was voor Roshendell Manuel, maar alleen op de HBSS-keeper af faalde hij. Na twintig minuten was het toch raak. Frank Bosschaart mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot deze fraai binnen. Tegenvaller was het snel uitvallen van de geblesseerde Perry Akkerman, maar zijn vervanger Rusendel Bernadina had even later de tweede treffer op de voet maar miste in vrije positie. HBSS stelde er voor de pauze slechts Ă©Ă©n (gemiste) kans tegenover.

Ook na de thee aanvankelijk de kansen voor de Spartanen, maar steeds werd het slecht uitgespeeld. HBSS counterde veel scherper en keeper Danny Hogeweg moest al snel enkele malen ingrijpen. Een kwartier voor tijd was Lars Willemse toch dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd gestopt door HBSS-doelman Steven Lugtmeijer. Uit de tegenaanval ontstond de gelijkmaker. De hoekschop van HBSS werd niet goed verwerkt door de Spartaan-defensie en Vince Timmers werkte de bal binnen: 1-1. HBSS geloofde vervolgens in meer en kreeg dat ook, mede dankzij slechte uitverdedigen aan Spartaanse kant. Met nog tien minuten op de klok was het Semir Golic die de 1-2 binnen schoot en daarmee zijn ploeg in veilige haven bracht. Voor Spartaan’20 volgen nog drie spannende weken, er moeten nog enkele punten worden gehaald om de nacompetitie te kunnen ontlopen.