sp20-za-dsvp

Het was lang niet van topniveau, maar qua kijkspel kregen de toeschouwers toch meer dan voldoende om zich te kunnen vermaken. Fouten werden er aan beide kanten genoeg gemaakt, een van de redenen waarom er liefst zeven treffers op het bord kwamen. Spartaan’20 won verdiend, dat wel, en vestigt zich hierdoor stevig in het linker rijtje op de ranglijst.

Spartaan’20 kwam goed uit de startblokken, maar toch was de eerste echte kans na 7 minuten voor DSVP. Rowdi Nobbe schoot slapjes in, Marcel van Meenen kon makkelijk oprapen. Even later kregen de Spartanen de 1-0 cadeau. DSVP-verdediger Matthijs van Horssen tikte een korte uittrap van zijn doeman heel onhandig terug, de doelman deed net zo knullig door de bal tegen de inlopende Soufian Bouchnafa aan te schieten en die hoefde niet eens moeite te doen om de bal in het net te krijgen. Drie minuten later was het al weer gelijk en ook dit was een curieuze treffer. Rowdi Nobbe deed iets wat een voorzet leek te moeten worden, maar de bal zeilde over de verraste Marcel van Meenen in de bovenhoek.

Hierna ging het spel heen en weer. Rusendel Bernadina en Rachid Bouali faalden in een kansrijke situatie en aan de andere kant misten twee DSVP-ers grote schietkansen. Halverwege de eerste helft kreeg Rusendel Bernadina een flinke zet in de rug in ‘de zestien’ maar weigerde scheidsrechter Afalah de penalty te geven. Extra zuur was het dat even later na slecht Spartaans verdedigen de 1-2 erin lag, toen Wester Laaper bij de eerste paal mocht binnen tikken. Hierna ontsnapte Spartaan’20 ook nog aan de 1-3 dankzij een prima redding van Marcel van Meenen. Vijf minuten voor de pauze viel alsnog de 2-2: een vrije trap van Martijn Frijters werd door Frank Bosschaart goed binnen gekopt, waarbij hij overigens vrij baan kreeg van de DSVP-ers om hem heen.

Na de pauze hetzelfde beeld: Spartaan’20 iets meer in de aanval, maar veel slordigheden. DSVP voortdurend loerend op de counter, waarbij vooral Eder Lopes zich verdedigend onderscheidde door tijdig de zaken dicht te lopen.

Een vrije trap van Quillan Donata leidde tot de 3-2. Frank Bosschaart ging voor het doel prima het duel aan en dat zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Rusendel Bernadina belandde, die van dichtbij raak schoot. Ook nu duurde de feestvreugde niet lang. Klungelig verdedigen of liever slecht wegwerken gaf Wester Laaper de gelegenheid om de 3-3 aan te tekenen.

Met nog twintig minuten op de klok bleek sprake van de zogenoemde ‘gouden wissel’. Na maanden blessureleed mocht Perry Akkerman zijn rentree maken. Zijn eerste balcontact was direct een uitstekende dieptepass op Rusendel Bernadina en die rondde fraai af: 4-3.

Het eerste deel van de competitie zit erop, coaches Schaerlaeckens en De Wit mogen tevreden zijn met de plek op de ranglijst in het debuutjaar in de 3e klasse. En bovendien wordt komende zaterdag ook nog in de volgende bekerronde gespeeld, uit bij ASW.