Za-1 is toch nog in zwaar weer beland in de strijd om handhaving in derde klasse. Maar in de uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste Zestienhoven werden goede zaken gedaan. Dankzij een uitstekende teamprestatie werd een 2-0 zege geboekt en heeft men handhaving nu geheel in eigen hand.

In de eerste helft creĂ«erden onze mannen een veldoverwicht zonder dat dit echt grote kansen opleverde. Verdedigend ‘stond het goed’ zoals dat heet, zodat er ook niets werd weggegeven. In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld, met opnieuw nauwelijks kansen aan beide zijden. Met nog een kwartier te gaan werd Rushendell Bernadina in de diepte gestuurd en vervolgens binnen ‘de zestien’ gevloerd. Frank Bosschaart verzilverde de strafschop vakkundig: 0-1. Zestienhoven wilde het zeker niet cadeau doen en ging meer druk zetten. Doelman Marcel van Meenen voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker. De beslissing viel met een prachtig schot van Jordy Hillebrand in de kruising, 0-2, Spartaan’20 kon hierna de wedstrijd rustig uitspelen. Keihard werkend als collectief sleepten de Spartanen de drie punten over de streep. Men is er nog niet, volgende week wacht thuis het treffen met kampioenskandidaat VVOR.