Na twee stevige nederlagen en een gelijkspel was het voor Za-1 zaak om de volle winst te boeken tegen het onderaan staande Victoria’04: afstand van de onderste regionen op weg naar handhaving Ă©n een directe concurrent onderin uitschakelen. Het lukte met een 2-1 winst, die met veel strijd tot stand kwam.

In de eerste helft een gelijkopgaande partij, waarin Victoria’04 de eerste kans kreeg om de score te openen. In de 1-op-1 situatie hield keeper Marcel van Meenen echter het hoofd koel. Halverwege de eerste helft kwamen de Spartanen beter in de wedstrijd en kreeg Rachid Bouali een goede kans, maar hij schoot in het zijnet. Vijf minuten voor de pauze was dezelfde Rachid wel trefzeker, door een prachtige individuele actie doeltreffend af te ronden: 0-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, waarin Victoria probeerde met lange ballen de gelijkmaker te forceren, maar echte uitgespeelde kansen bleven uit. Het was wederom Rachid Bouali die voor Spartaan’20 trefzeker bleek. Jordy Hillebrand stuurde hem met een fraaie steekpass op de doelman af en Rachid schatte die kans op de juiste waarde: 0-2. Spartaan’20 kreeg hierna drie 100% kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar verzuimde de genadeslag uit te delen. Zoals zo vaak, valt een treffer dan aan de andere kant: met nog acht minuten op de klok de aansluitingstreffer van de Vlaardingers. Die gooiden vervolgens alles op de aanval en kregen nog drie goede kansen op de gelijkmaker. Gelukkig voor de Spartanen viel deze niet en mag men met enig extra vertrouwen uitkijken naar de volgende belangrijke pot, tegen het onderin staande Leonidas. Hierbij is het overigens wel te verwachten dat bij aanvang dan iedereen er ook is, thuis immers, …. Ondanks de TomTom-techniek was dat vandaag voor enkele spelers een te lastige opgave…