De mannen van trainer Patrick Schaerlaeckens deden vandaag uitstekende zaken in de strijd om behoud van het derdeklasserschap. In een niet hoogstaande maar wel spannende wedstrijd werd op het allerlaatste moment de overwinning binnengesleept. In het grootste deel van de wedstrijd was Spartaan’20 de bovenliggende partij en daarom mocht de zege ook verdiend worden genoemd.

De eerste helft begon van beide kanten afwachtend en in het eerste kwartier viel er slechts Ă©Ă©n grote kans te noteren. Roshendell Manuel verzuimde echter een Spartaanse treffer te maken. Na bijna een half uur leek de 0-1 toch een feit toen uit een actie/voorzet van Rachid Bouali de keeper en een verdediger van DSVP de bal gezamenlijk over de eigen doellijn leken te werken. De scheidsrechter kon het onmogelijk bevestigen en dus ging het spel verder. En dat leidde uit de tegenaanval en de hieruit onstane hoekschop bijna tot de 1-0 voor de thuisclub; maar niemand van DSVP liep in bij de tweede paal en dus hobbelde de bal voorlangs.

De dreiging van Spartaanse kant was voortdurend groter, behalve in de eerste tien minuten na de pauze. Keeper Danny Hogeweg, die de geschorste Marcel van Meenen prima verving, hield het hoofd koel en redde enkele malen uitstekend. Hierna pakte Spartaan’20 de draad weer op, was steeds een stapje eerder in de duels en dat leidde tot halve en hele kansen voor Rachid Bouali, Rusendel Bernadina en Frank Bosschaart. Geen treffers echter en met nog een kwartier op de klok was het aan de andere kant weer Danny Hogeweg die met een prachtige duik een van de weinige DSVP-kansen onschadelijk maakte.

Spartaan’20 voelde dat het kon winnen. Coach Schaerlaeckens bracht voor de moegestreden Frank Bosschaart ‘geheim wapen’ Arjen Vaandrager in het veld en dat bleek de gouden wissel. De bal werd diverse malen in zijn richting hoog in ‘de zestien’ gebracht.

In de laatste minuut van de extra tijd viel de bal in de scrimmage voor zijn voeten en Arjen roste de bal tegen de touwen: 0-1!

Een beloning voor de werklust en als deze zo blijft moet handhaving geen probleem meer vormen.