NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Aangezien zowel Spartaan’20 als XerxesDZB op 21 januari 2023 in Spanje vertoeven voor een trainingskamp, werd de onderlinge wedstrijd van die datum vervroegd naar vandaag 17 december. En nog wel als topper, want nummer 1 tegen nummer 2! Geen van beide ploegen wilde natuurlijk met een zeperd de winterpauze in, maar verlammend werkte die gedachte zeker niet.

Ondanks de ‘vrieskist’omstandigheden, met een deels bevroren kunstgrasmat, zorgden XerxesDZB en Spartaan’20 voor een behoorlijk aantal toeschouwers voor een boeiende, spannende pot die uiteindelijk onbeslist eindigde.

Spartaan’20 komt het beste uit de startblokken. Al na twee minuten is er een kopkans voor Jaser Cavdar, die de bal net naast ziet gaan. En even later lijkt Nelson Bashir de bal voor het intikken te hebben, maar krijgt hij de voet niet tegen de bal. In de 10e minuut een vrije trap op 18 meter van het doel van XerxesDZB: Osman Tozlu, de man op het veld met de meeste Spartaanse ‘caps’, scoort niet veel maar nu is zijn inzet raak, onbereikbaar voor de doelman in de bovenhoek en dus 0-1.

Spartaan’20 valt daarna wat terug in de wedstrijd, natuurlijk mede een verdienste van de thuisclub die nu aandringt. Toch valt de gelijkmaker geheel onnodig, doordat Aroen Orie de bal te simpel verspeelt in de eigen ‘zestien’. Xerxaan Nick Slotboom aarzelt niet en knalt de bal van dichtbij binnen: 1-1. In de 34e minuut ontsnappen de Spartanen aan een achterstand, een fraai schot van Issam Amar-Elhank ketst via de onderkant van de lat terug het veld in.

Ook na rust blijft het een aardige wedstrijd, waarbij XerxesDZB de toon aangeeft en de Spartanen nauwelijks meer in de buurt komen van het vijandelijke doel. Tegelijk moet gezegd dat de verdediging ‘staat als een huis’ en vrijwel geen kans weggeeft. Slechts eenmaal moet keeper Migael Essajas reddend optreden en doet hij dat goed.

De eerste seizoenshelft wordt hiermee prima afgesloten door onze mannen, de accu mag nu worden opgeladen voor een minstens zo succesvolle tweede seizoenshelft, die op 28 januari 2023 verder gaat.