NieuwsNieuws 2018/2019

 

 

De Gemeente Rotterdam heeft in de afgelopen maanden 7 gloednieuwe kunstgrasvelden aangelegd. De heer Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen & Sport, heeft zaterdag 22 september bij ons op de Oldegaarde een van die pas aangelegde kunstgrasvelden officieel geopend.

Tijdens zijn toespraak benadrukte de wethouder het belang van de sportverenigingen voor de Rotterdamse gemeenschap. Daarnaast memoreerde hij de voortrekkersrol van Spartaan’20 bij de naschoolse opvang en de schoolsport. Vervolgens maakte hij zelf gebruik van het veld door met Spartaanvoorzitter Leandro Lopes een balletje hoog te houden.

Op de achtergrond staan de elftallen van Capelle en Spartaan’20 te trappelen van ongeduld om gebruik te mogen maken van deze prachtige gemeentefaciliteit. Na een leuke en spannende wedstrijd liepen de mannen van Capelle als winnaar (1-2) onder de ballonnenboog door naar de douches.

Een stukje geschiedenis
In 1986, nu 32 jaar geleden, kreeg Spartaan’20 als eerste club ooit de beschikking over een voor voetbal geschikte kunstmat. De openingswedstrijd destijds was er een tussen leden van de gemeenteraad en een elftal artiesten. Enkele maanden later was het Ajax van Johan Cruijff te gast tegen ons eerste elftal. Aan het eind van dat seizoen zou Ajax de Europa Cup II winnen. Op bijgaande foto ziet u o.a. de internationals Jan Wouters, Danny Blind en Frank Rijkaard.

Aan Spartaanzijde herkennen we grote clubmensen als o.a. Rien Tabak, de broertjes Louis en Rob van den Eijnden en grensrechter Wil Schilders.