Een uitwedstrijd bij Poortugaal, dat is kijkend naar de historie altijd lastig. En dat bleek ook nu weer, Spartaan’20 delfde wederom het onderspit met 3-2.

De eerste helft heerste veelal Spartaan’20. Poortugaal gedroeg zich angstig en mocht zich gelukkig prijzen dat Spartaan’20 daar te weinig gebruik van maakte. Toen na 8 minuten Lucas Rochiendrick zijn van richting veranderde schot achter Poortugaal-keeper Roy van Oossanen in het doel zag verdwijnen en dat de 0-1 op het scorebord bracht, wist enerzijds Poortugaal zich geen raad omdat Spartaan’20 heerste maar anderzijds wist Spartaan’20 zich geen raad met de ruimte die ze kreeg aangeboden. Deze vreemde situatie opgeteld bij de wispelturige weersomstandigheden deed het vertoonde spel helemaal geen goed. Er waren zeker wel wat kansen, maar deze werden vakkundig om zeep geholpen door de matig acterende aanvallers. En tegen het einde van de eerste helft waren ook de aanvallers van Poortugaal erg onzorgvuldig bij twee riante mogelijkheden om te scoren.

De tweede helft gaf aanvankelijk een heel ander beeld te zien. Veel meer dan twintig minuten had Poortugaal niet nodig om Spartaan’20 de les te lezen. Mede geholpen door enkele persoonlijke fouten, wist Poortugaal de 0-1 achterstand te wijzigen in een 3-1 voorsprong. Met name het onvermogen om een goede organisatie neer te zetten en het onnodig risicovol handelen was voor de Spartaan’20-supporter pijnlijk om te zien. Namens Poortugaal scoorde Niels Versteege tweemaal en Eric van der Zwan eenmaal.

Pas het laatste kwartier hervond Spartaan’20 zich weer enigszins en wist zowaar Poortugaal nog eens onder druk te zetten. En toen in de 83e minuut Danny Browne na twee pogingen de bal in het doel van Poortugaal wist te werken, kregen de toeschouwers toch nog een leuk spannend toetje voorgeschoteld. Een Spartaanse gelijkmaker bleef echter uit en na afloop restte de conclusie dat Spartaan’20 wel de kater maar niet de punten mee naar huis kon nemen.