Er was Za-1 alles aan gelegen om na de matige prestaties van de afgelopen weken een goed resultaat neer te zetten in de thuisbeurt tegen Zestienhoven, gelijk in punten op de ranglijst. In een gelijkopgaande wedstrijd was een puntendeling wellicht terecht geweest, maar een kwartier voor tijd gingen de bezoekers met de zege aan de haal.

Zestienhoven brak de score voor rust open, maar de Spartanen herstelden dit ook voor de thee. De weer van een blessure herstelde Willem van Welsum stuurde Rushendel Bernadina mooi de diepte in en laatstgenoemde scoorde vervolgens beheerst.

Ook Frank Bosschaart was weer teruggekeerd in de ploeg en hij had zijn rentree luister kunnen bijzetten door na de rust de grootste Spartaanse kans te verzilveren. Helaas hij miste. Zestienhoven was aan de andere kant minstens zo gevaarlijk en een kwartier voor tijd viel de 1-2. Een groot Spartaans offensief zat er niet echt meer in, althans grote kansen kregen we niet meer. Door het 1-op-1 spel achterin kregen de bezoekers juist de ruimte en was het aan doelman Marcel van Meenen te danken dat de score bleef zoals die was. Jammer, was na afloop de conclusie, een gelijkspel had er in gezeten. Scheidsrechter Gieles floot een prima wedstrijd.

Volgende week extra zwaar: op bezoek bij koploper VVOR!