Spartaan’20 – RVC’33 2-4 (rust 1-3)

Een thuiszege op RVC’33 had volstaan om definitief in veilige haven te komen. Maar het liep geheel anders voor onze mannen. Tegenstander RVC’33 begon veel scherper en kreeg al in de eerste twee minuten grote kansen. Doelman Yusuf Can hield de Spartanen op dat moment in de wedstrijd. Net toen we een beetje onder de druk vandaan leken te komen, viel toch de 0-1. In een zogenoemde standaardsituatie, een vrije trap vanaf de zijkant, waren we niet bij de les en knikte RVC-er Frank Stolwijk binnen. Dezelfde speler verdubbelde na een half uur de Reeuwijkse voorsprong en toen zag het er somber uit, zeker toen eerst Mustafa Dogan vrij voor de RVC-doelman de grootste Spartaan-kans van de eerste helft miste en even later een prachtig schot van Quillan Donata op de lat eindigde en Mustafa ook de rebound er niet in kreeg. Op slag van rust toch hoop in de Spartaanse harten: Quillan Donata soleerde fraai door de verdediging en rondde beheerst af: 1-2. Waar iedereen met een beter gevoel dacht te kunnen gaan rusten, viel de domper direct. Reeuwijker Jelle van der Poel kapte zich goed vrij en schoof de 1-3 achter Yusuf Can.

Na rust was de extra inzet voor een goed resultaat er zeker, maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen. Michel Margaretha raakte de buitenkant van de paal en hielp daarna nog een grote kans om zeep. Toen Frank Stolwijk vervolgens zijn derde en RVC’s vierde treffer binnen schoot, was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Toch leek er zowaar nog wat in te zitten toen met nog acht minuten op de klok plus de extra tijd Bjorn Verbeij de bal, zwaar gehinderd door Trecy Kapata, in eigen doel werkte, 2-4. Invaller Hans Kapata kopte vervolgens nog tegen de paal en schoot via de keeper naast en in de slotseconden wist Trecy Kapata vlakbij de doellijn niet tot afronden te komen na prima voorbereiding van Quillan Donata. Het was illustratief voor dat het niet wilde lukken vanmiddag.

Door de resultaten op de andere velden is de laatste wedstrijd bij Slikkerveer nu van groot belang. Een punt is genoeg om de nacompetitie te kunnen ontlopen, Slikkerveer heeft alleen wat aan een zege. Onze ploeg rekent op massale Spartaanse steun op Tweede Pinksterdag in Ridderkerk, aanvang 14.00 uur!