“We zijn weer begonnen!” Die kreet hangt momenteel in elke stad, dorp, wijk en buurt en dan wordt bedoeld dat de scholen weer zijn begonnen na de lange vakantie. Maar dit geldt nu ook voor ons voetbalwereldje natuurlijk!

Vandaag 2 september startte de serie wedstrijden om de KNVB-beker in alle verschillende categorieën en klassen. Voorafgaand aan de competitiestart heeft elk team een serie beker-wedstrijden.

Het ene Spartaan’20-team had meer succes dan het andere. Ons hoogste jeugdteam JO19-1 deed het behoorlijk door bijna-naamgenoot De Jonge Spartaan met 5-0 te verslaan. JO15-1 had misschien wel de moeilijkste opdracht, uit tegen het in de ere-divisie uitkomende sc Heerenveen. Het werd een nipte 1-0 nederlaag en daar hoeven de Spartanen zich niet voor te schamen.

Er werden ook enkele grote overwinningen geboekt. JO9-3 won zijn wedstrijd met 11-0. Maar de grootste klapper kwam in de laatste wedstrijd van de zaterdagmiddag op naam van JO13-8:

Na een gedegen warming-up onder leiding van coach en oud-eerste elftalspeler Patrick Molenaar kwamen de mannen door goed samenspel en met mooie doelpunten tot liefst 15-0 !

De kop is eraf, zoals dat heet. Deze week weer volop trainen en dan gaat het voor alle teams volgende week weer verder met de beker.