Zondag 12 maart

Komende zondag speelt zowel het eerste, als het tweede elftal van Spartaan’20 tegen RSV Antibarbari. Waar vele clubs de letters SV gebruiken als de afkorting voor Sport Vereniging, staan ze bij Antibarbari voor Studenten Vereniging. Boze tongen beweren stellig dat de studenten niet de afkorting SC (Sport Club) wilden gebruiken, om te voorkomen dat dit werd verbasterd tot Siti Compulsi (latijn voor “door dorst gedreven”)

ZO1: Dat ging ineens snel. Spartaan’20 kon zelf na de 3 achtereenvolgende thuisduels negen punten bijschrijven, terwijl de achtervolgers onderling gelijkspeelden, of verloren van lager staande teams. Bij de vooruitblik op 26 februari voorspelden we dat na de wedstrijd tegen Antibarbari veel duidelijk zou worden. Die voorspelling is al vóór die wedstrijd waargemaakt. Maar, . . . niet gemakzuchtig worden, heren!

De vooruitblik even stoppend en terugkijkend naar het verleden, denken we aan de troosteloze eerste wedstrijd. Niet qua spel, hoor. Dat was volgens de 15 toen aanwezigen van kampioensniveau. Maar als we een verbeterpuntje mogen noemen, dan graag een lekkere lentedag i.p.v. de gure herfstomstandigheden destijds.

ZO2: Ook zij speelden de uitwedstrijd op diezelfde dag in nat en winderig weer. Spartaan’20 won wel (1-3), maar een blik op de huidige stand leert ons, dat we er niet zoveel mee opschoten. Antibarbari heeft inmiddels evenveel punten en (dankzij 5 meer gescoorde goals) iets betere doelcijfers. Zijn er nog ambities aan beide zijden? Het is de eerste wedstrijd in de derde periode, dus . . . .

12 mrt 12.00 ZO2 – Antibarbari 2
12 mrt 14.30 ZO1 – Antibarbari 1

Vorige keer kwamen er veel reacties los op de foto van Spartaans allereerste kampioenselftal uit 1923. Ter inspiratie daarom deze keer de kampioenen uit 1936.