Zondag 5 maart

Halverwege de serie van 4 thuisbeurten maken we voor ZO1 een vrolijke tussenstand. Er werden 6 punten bijgeschreven, wat leidde tot een schier ongekende voorsprong op de ranglijst. BMT vertoeft (na Spartaans 5-1 zege van vorige week) nog steeds op de tweede plaats, maar kijkt tegen een kloof van 9 punten aan. De verrassende derde, VUC, staat al op 12 punten achterstand. Met nog 9 wedstrijden te gaan concluderen de Spartanen “kansrijk, maar nog niet gedaan”.

HVV, de komende tegenstander, deed in  het begin van de competitie bovenin mee, zodat de uitwedstrijd toen als de “topper van de dag” werd ervaren. Een topper die door Spartaan’20 slechts na grote inspanningen en een spectaculaire blessuretijd met 1-2 werd gewonnen. Sinds dat duel moest HVV wel veel terrein prijsgeven en staat nu vijfde, op 15 punten. De verwachting is dat de Hagenaars nog steeds moeilijk te kloppen zullen zijn, maar met het aanvalslustige Spartaan’20 loop je makkelijk een tegengoal op. Het wordt spannend.

ZO2: Heeft een bijzondere tegenstander, Concordia. Die club is de reden dat wij Spartaan heten. Bij de oprichting werd onze vereniging niet alleen vernoemd naar deze respectabele club, maar ook gekleed in hun kleuren. Toen wij in competitieverband gingen spelen, moest onze naam gewijzigd worden, omdat de Delftenaren de oudste rechten hadden.

Voor de huidige situatie lijken beide teams defensief kwetsbaar, maar mogen de Spartanen hopen dat het aanvallend vermogen in hun voordeel uitvalt. Let u bij het volgen van het spel even op wie er in de zwarte shirts spelen.

12.00 ZO2 – Concordia 2
14.30 ZO1 – HVV 1

De laatste thuiswedstrijd in een serie van 4 is
12 mrt 14.30 ZO1 – Antibarbari
Dat wil de echte Spartaan toch niet missen? Om het huidige elftal te inspireren plaatsen we een foto van Spartaans allereerste kampioenselftal uit 1923.