NieuwsNieuws 2018/2019

Voetbal Rotterdam.nl organiseert het toernooi om de Voetbal Rijnmond Cup, het grootste regionale voetbaltoernooi waaraan meer dan honderd verenigingen uit de regio Rotterdam, Dordrecht en Gouda deelnemen. Er wordt gestreden in vele categorieën en op 2e Pinksterdag werden de finales gespeeld, waarin onze club uitstekend was vertegenwoordigd en het ook goed deed!

In vijf finales trad er een Spartaan’20-team aan, vier keer werd de overwinning en dus de Voetbal Rijnmond Cup behaald!

JO9 mocht het finale-bal openen en versloeg CVV Zwervers met liefst 5-1. Een fraaie seizoensafsluiting voor onze jongste talenten, die vorige week ook al de KNVB-beker wonnen.

Hierna was het de beurt aan JO11 en dat versloeg sc Feyenoord met dezelfde cijfers, 5-1. Ook deze mannen mochten poseren met de gewonnen cup.

De JO12, onze E-top, moest het opnemen tegen Barendrecht en ook hier een overtuigende Spartaan’20-zege: 5-0.

Hierna moest JO15 aantreden, vooraf toch wel een beetje favoriet maar dat pakte dus anders uit. Het net werd niet gevonden en Alexandria’66 deed dat wel eenmaal en ging zodoende met de beker aan de haal.

Als afsluiting van deze prachtige Spartaan’20-finaleserie kwam onze O23 in het veld tegen Heinenoord. Ons team, waarin vele spelers die ook als 1e elftalspeler een goed seizoen draaiden, liet in de voorgaande rondes de afgelopen maanden steeds fraai voetbal zien en speelde menige tegenstander zoek. Maar Heinenoord bleek een taaie, fysiek sterke tegenstander en maakte het onze mannen heel moeilijk. De rust brak aan met 0-0. Een kwartier na de pauze veranderde Tayfun Karaca een schot van Xavier Akirinbola van richting en dat betekende 1-0. Heinenoord gaf hierna gas en onze ploeg kwam enkele malen goed weg met ballen van de lijn gehaald. In de counter werd de wedstrijd in blessuretijd beslist, toen Joey Soekhan voorzette en Melivai Krolis de bal in het net werkte: 2-0. Aanvoerder Enes Ozturk mocht de beker in de lucht tillen. Een mooi slot van het seizoen van onze talentvolle ploeg, gefeliciteerd!

Zie voor meer informatie ook de website www.voetbalrijnmondcup.nl