NieuwsNieuws 2018/2019WedstrijdverslagenZondag 1

VOC houdt zich Spartaan’20 van het lijf

Met de pittige ontmoeting tussen Spartaan’20 en VOC van enige weken geleden in het achterhoofd, toen ternauwernood door VOC met 0-1 gewonnen, ging een ieder er deze middag eens goed voor zitten. Verwacht werd een enerverende gelijk opgaande partij tussen twee goed voetballende ploegen. De wil was er zeker, maar het werd toch zelden boeiend. Enerzijds was er zeker een gedreven maar ook een onmachtig Spartaan’20. Anderzijds stond daar een ogenschijnlijk afwachtend VOC. VOC kon ook rustig afwachten, want kansen komen er altijd en de trefzekere aanvallers hebben doorgaans weinig moeite met scoren.

Het eerste kansje was voor Spartaan’20 toen Davi Lizardo zich in de 17e minuut door de verdediging wurmde, maar meer dan een hoekschop hield hij er niet aan over. VOC-er Robbert Stout antwoordde even later aan de andere kant met een knal op de paal. En In de 27e minuut was het raak voor VOC: Pieter Beereboom kreeg van de Spartaan’20-verdediging de gelegenheid een voorzet op het hoofd van de lange Yanick Koevermans te plaatsen, die de bal onhoudbaar in het doel werkte, 1-0. De mooiste actie van de wedstrijd vond vijf minuten later plaats. Wederom was het Pieter Beereboom die de gelegenheid kreeg een fraaie voorzet te geven. Robbert Stout nam de bal ineens op de pantoffel en joeg snoeihard de 2-0 in het doel. Na deze korte maar zeer effectieve opleving trok VOC zich weer terug en liet het Spartaan’20 maar begaan.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft. Een mat VOC dat niet erg geïnteresseerd was in het vergroten van de voorsprong en een hard werkend Spartaan’20 dat in de rust een middenvelder had ingewisseld voor een extra aanvaller. In de 54e minuut ging een schot van Xavier Akinrinbola via de lat over het doel van VOC. En een schot van de ingevallen Tayfun Karaca raakte in de 65e minuut de lat net niet. Net voor die actie had er een botsing plaatsgevonden waarbij Spartaan’20-aanvoerder Enes Ozturk was betrokken. Hij bleef lange tijd roerloos liggen en werd na tussenkomst van aanwezige artsen per brancard afgevoerd. Hoewel Ozturk zich weinig kon herinneren van het gebeurde, was hij na afloop gelukkig weer bij zijn positieven.

In de mede hierdoor ruime blessuretijd wist Spartaan’20 alsnog een bres te slaan in de defensie van VOC. Swendly Albertus werd in het strafschopgebied van VOC ten val gebracht, de toegekende strafschop werd door Xavier Akinrinbola prima ingeschoten: 2-1. De matte houding die VOC vrijwel de gehele wedstrijd tentoonspreidde, werd ze in blessure tijd nog bijna fataal. Spartaan’20 trachtte uiteraard met alle macht de gelijkmaker te forceren en zo werd de wedstrijd dus toch nog even leuk. Het lukte Spartaan’20 echter niet om nogmaals doeltreffend toe te slaan.

Spartaan’20 is volgende week vrij en kan zich gaan voorbereiden op het treffen met koploper Moerse Boys, dat op marathonzondag 7 april aan de Oldegaarde op bezoek komt. Hopelijk is het aantal geblesseerden dan gereduceerd en kan Spartaan’20 stadgenoot VOC mogelijk een goede dienst bewijzen in de kampioensstrijd.