Na de eerste zege vorige week waren de verwachtingen aan Spartaanse kant hoog gespannen. Helaas, ze konden niet worden waargemaakt in de derby tegen stadgenoot VOC, de bezoekers namen alle drie de punten mee naar huis.

Na een afwachtende openingsfase van beide kanten, waarin Moussa Jigar namens Spartaan’20 het eerste gevaarlijke schot afleverde en VOC eenmaal met een kopbal gevaar stichtte, trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe en hadden ze het beste van het spel. Toch waren de grootste mogelijkheden aan Spartaanse kant, met name toen na bijna een half uur spel Soufian Charraoui de bal voor het doel krulde en Danny Browne van dichtbij leek te kunnen binnen tikken; laatstgenoemde raakte de bal echter volkomen verkeerd en zag zijn inzet over het doel stuiteren.

Tien minuten voor de pauze was het raak voor de gasten. Een prima VOC-aanval deed de bal vrij voor de inlopende Yannick Koevermans belanden en die schoot beheerst binnen, een op dat moment verdiende 0-1. Een minuut later had Luigino Paesch de score weer in evenwicht kunnen brengen, maar zijn inzet was te zwak en verdween naast het doel. Aan de andere kant had Koevermans ook de 0-2 binnen bereik, maar hij kopte in vrije positie naast.

Was voor de pauze VOC de betere ploeg, na de thee gold dat zeker de eerste fase niet. Spartaan’20 kwam met meer drang vooruit uit de kleedkamer en stichtte meer gevaar dan in de eerste helft. In de 55e minuut leek de gelijkmaker er te komen toen Soufian Charraoui goed het lichaam gebruikte tegen zijn tegenstander en vervolgens in vrije positie voor VOC-keeper Michiel Vis stond; Charraoui schoot echter tegen de doelman op en ook de rebound van de voet van Danny Browne was een prooi voor de keeper.

Het spel golfde hierna heen en weer in een behoorlijk tempo, dit ondanks de moeilijke omstandigheden met veel wind en regen. Yasin Soyturk en Soufian Charraoui hadden niet de juiste richting met nieuwe doelpogingen. In de tegenstoten was VOC ook enkele malen nog gevaarlijk maar misten Yannick Koevermans en Jermaine Varela kansen.

In de slotfase zette Spartaan’20 nogmaals aan, maar VOC gaf geen krimp achterin en stelde zodoende de overwinning veilig. Scheidsrechter Meindert Voogt deelde vijf gele kaarten uit in de stevige wedstrijd en had er verder goed het oog in waar hij het kon laten gaan en waar hij zijn gezag moest laten gelden.

Spartaan’20 gaat volgende week op bezoek bij Poortugaal en zal punten moeten gaan halen om niet in de zorgen te komen.