WedstrijdverslagenZondag 1

Het had een mooie zondag kunnen zijn, met de wetenschap achteraf dat koploper DHC opnieuw verloor en onze mannen dan bij een overwinning op twee punten waren gekomen. Maar helaas, Spartaan’20 heeft in de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers een wanprestatie geleverd. Een slap begin tegen een echt niet geweldig Zwervers voorspelde al niet veel goeds, maar zelden heeft dit Spartaan’20 zo slecht gevoetbald. Ook maar zelden waren de redelijk talrijk meegereisde supporters zo teleurgesteld. Als we willen meedraaien bovenin, moet het echt (veel) beter, was de algemene mening.

In de eerste helft ging het nog redelijk, was Spartaan’20 ook voetballend feitelijk oppermachtig, maar was het tempo al veel te laag. Batuhan Saglam had pech toen hij met een prima schuiver de binnenkant van de paal raakte. Daarna werden er de nodige mogelijkheden verprutst doordat niemand echt het vizier op scherp had. Na 35 minuten een spaarzame aanval van Zwervers, gerommel in de Spartaan-defensie en als gevolg hiervan 1-0 door David Veauthier. Kort voor rust repareerde Spartaan’20 de achterstand door Nathan Bernadina, 1-1.

Doorgaans weet Spartaan’20 in de tweede helft de zaken nog wel recht te zetten, maar vandaag niet. Van verdediging tot aanval, men bakte er werkelijk in geen enkele linie iets van. Het onderaan staande Zwervers rook zijn kans op een goed resultaat. In de 54e minuut dom balverlies van Xavier Akirinbola en verder geblunder achterin leidde tot de 2-1 van Ioldi Soares de Brito, die de Spartaan-defensie zijn hielen liet zien.

Spartaan’20 had nog meer dan een half uur om het goed te maken, maar bleef volharden in kansloos gerommel. Zwervers bleef dan ook moeiteloos overeind. Pas in de blessuretijd kreeg Zwervers het een beetje benauwd, maar dat kwam meer door de angst om de eerste zege van het seizoen alsnog mis te lopen dan door grootse daden van de Spartanen. Een meer dan verdiende zege, Spartaan’20 verdiende absoluut niets.

We gaan er maar vanuit dat het onthutsend zwakke optreden van Spartaan’20 een  eenmalige ‘offday’ betrof. Dat mogen de mannen over twee weken bewijzen tegen vv Hilegersberg, dat van de koploper won!